2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Bibliaismeret arrow Lelki egészség
Lelki egészség
Lesz halál az új földön? PDF Nyomtatás E-mail

Kérdés: Ézsaiás 65:20 szerint az új földön létezni fog a halál. Hogyan lehetséges ez?

A kérdéses igehely így szól: „Nem lesz ott többé csupán néhány napot ért gyermek, sem vén ember, a ki napjait be nem töltötte volna, mert az ifjú száz esztendős korában hal meg és a bűnös száz esztendős korában átkoztatik meg." A bűn és a halál jelenléte melletti hosszú élet ígérete a következő isteni kijelentés szövegkörnyezetében található: „új egeket és új földet teremtek" (17. vers). A szövegrész (17-25. versek) különböző átalakulásokról szól, úgymint a társadalom (18-19, 22-24. versek), a természet (25. vers) és az emberek Istennel való kapcsolatának (19. és 24. versek) átalakulásáról. A kérdés megválaszolásához meg kell vizsgálnunk az „új" szó értelmét Ézsaiás szóhasználatában.

Tovább...
 
Hat lecke a Szentháromságról PDF Nyomtatás E-mail
Készséggel elismerjük, hogy nem értjük teljesen a Szentháromság titkát, azt viszont bizonyossággal állítjuk, hogy ez a titok mélységes bölcsességet, bátorítást és kihívást rejt magában egy olyan egyház számára, mely a Jézus által ígért bővölködő, kiteljesedett életet keresi. Nem szükséges a titok mélyére hatolni ahhoz, hogy megtapasztaljuk annak előnyeit és áldásait. Sokan nem vagyunk tisztában a modern informatikai eszközök - mint például DVD, számítógép és mobiltelefon - pontos működési elvével, mégis használjuk őket, élünk előnyeikkel, hiszen jó szolgálatot tesznek számunkra.
Tovább...
 
Lelki vezetők – a győzelemért PDF Nyomtatás E-mail
Vezetői szolgálatom egyik megdöbbentő felfedezése volt az utóbbi években, miszerint a különböző bizottsági üléseken, választókonferenciákon és képviselőgyűléseken a felszólaló résztvevők nagy többsége egy, a politikai közéletből elsajátított modellt követ. A hozzászólások pontos megfigyelése még arra is lehetőséget ad, hogy nyomon követhessük a politikai közélet felkapott témáit, vagy akár az illető küldött pártállását is. Valóban így kell ennek lennie? Sámuel idejében azt kiáltották a nép képviselői, hogy „válassz nekünk királyt, aki ítéljen felettünk, mint minden népnél szokás" (1Sám 8:5). A szövegösszefüggésből kitűnik, hogy nem ez lett volna Isten ideális terve népével kapcsolatban.
Tovább...
 
Mondjunk új imát! PDF Nyomtatás E-mail

Az Istennel való beszélgetés kreatív módjai 

A terem légköre meghitt, csendes, ugyanakkor aktív. A nyílt teret elmélkedés, kaland, kíváncsiság és rácsodálkozás lengi be.

Az egyik asztalnál idősebb asszony olvas néhány bekezdést a megbocsátásról. Felidéződik benne valami, amit 40 évvel korábban tett. Kezébe vesz egy vízben oldódó tintával töltött filctollat, és egy kis fehér pamutanyagra néhány szót ír. Belemeríti a textildarabot egy tál tiszta vízbe, közben meghajtja fejét egy bűnbánó imára. Nem most imádkozott első alkalommal bűnbocsánatért. Évek óta könyörgött szabadulásért, de tovább hordozta a bűntudatot. De amint most befejezi imáját, és kinyitja szemét, látja, hogy a szavak, amelyeket a kis ruhadarabra írt, teljesen eltűntek. Senki sem találhat rájuk, mert örökre feloldódtak a vízben. Abban a pillanatban valahogy új látást kap arról, mit jelent a megbocsátás, és 40 éve először szabadnak érzi magát a bűntudattól.
Tovább...
 
Mi lenne ha...? PDF Nyomtatás E-mail

Gondolatok az egyház egységéről - három szinten

Az egység nagyon fontos az Adventista Egyház, mint világszéles szervezet számára, ezért szeretném megosztani veletek ezt az üzenetet: az egység három szintjéről.

 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Eredmények 28 - 36 / 45

 
 
 
Bibliaismeret
Bibliatanulmányok
Lelki egészség
Bibliai Levelező Iskola
On-line Biblia
Ellen G. White Írásai
Joomla Toplista