2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Szolgálat és küldetés arrow Egészségügyi szolgálat arrow Életmód cikkek
Életmód cikkek
Koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek PDF Nyomtatás E-mail

Már gyermekeink is jól informáltak a magas koleszterinszint tekintetében, annak káros következményeiről. A reklámok koleszterin-szegény élelmiszereket ajánlanak figyelmünkbe, orvosunk pedig lehet, hogy időnként ellenőrzi vérünk koleszterinszintjét. Mégis, egyre több ember küzd nap mint nap ezzel a problémával és kicsit sem veszélytelen következményeivel. Hogyan védekezhetünk ellene?

Tovább...
 
Olvasás és egészség PDF Nyomtatás E-mail

Ugyan mi köze lehet az olvasásnak az egészséghez? Sokkal több, mint egyesek gondolnák. Ha kirándulunk, és keresztülgázolunk erdőn, mezőn, testileg ugyan fáradtan jövünk haza, de lelkünk üde mindattól a szépségtől, amelyet Isten szabad természetében szemlélhettünk.

Tovább...
 
„Ünnepelj ma velünk!” PDF Nyomtatás E-mail

Ha azt mondom ünneplés: mi jut az eszükbe? Legtöbb embernek az ünnepnapok eseményei, amit nehéz elképzelni is ital, mértéktelen evés, éjszakázás nélkül. Olyan időszak, amikor mindkét végén szokás égetni a gyertyát.

Tovább...
 
Betegségek és gyógymódok a Bibliában PDF Nyomtatás E-mail
Izrael éghajlata egészségesnek mondható, így alkalmas az egészséges életre. Az ígéret földjének éghajlatát két tényező határozta meg: a Földközi tenger, ahonnan a csapadék jött, valamint a sivatag felől fújó száraz szél. Mivel az ószövetségi ember szoros kapcsolatban élt a természettel, életmódja is segítette, hogy egészséges ember maradhasson. Az ételek megválogatása, a tisztasági rítusok, a körülmetélkedés, a ragályos, fertőző betegségek elkülönítése, a szombatnapi nyugalom, a mentális egészégre való törekvés mind-mind jótékonyan befolyásolta az Ószövetségi korban élő emberek egészségét.
Tovább...
 
Tavaszi szél vizet áraszt… PDF Nyomtatás E-mail

Bizonyára sokan ismerik a gyönyörű népdalt, amelynek kezdő sorát használtam fel címnek. Még többen éreztek, vagy érezik át a társ utáni sóvárgást, amit a karácsony ideje, majd a tavasz zsongása felerősít. Vágyódó tekintettel és összeszoruló szívvel nézni a boldog párokat - sokak által megélt érzés.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 27 / 35

 
 
 
Egészségügyi szolgálat
Egészségügyi Szolgálatok Osztálya
Életmód cikkek
Túratábor
Letölthető anyagok
Joomla Toplista