2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Mark Finley ismét Magyarországon evangelizált
Mark Finley ismét Magyarországon evangelizált PDF Nyomtatás E-mail
Mark Finley, a Generál Konferencia egyik alelnöke, majd két évtized után ismét a Dunamelléki Egyházterületen evangelizált 2007. február 4–10-ig Budapesten, a Ruttkai Éva Színházban, hét napon keresztül minden este két előadást tartott. A vetítettképes előadásokra nagy volt az érdeklődés, és mivel a terem befogadóképessége öt- és hatszáz fő közé tehető, ezért az öt órakor kezdődő programon előfordult, hogy ki kellett írni: „a terem megtelt, szeretettel várjuk vendégeinket a hét órakor kezdődő előadásra”.


Mivel a terem a fővárosi Nyugati pályaudvar mellett helyezkedik el, ezért a vidékről érkező vendégek a vonatközlekedést is ki tudták használni. Mark Finley a magyar kultúra iránt is nyitottságot tanúsított, így a széksorokban ülők a szívükbe zárták őt. Két típusú hallgató jelent meg az előadásokon, az egyik, aki már korábban hallotta a híres adventista lelkész-szónokot, és a másik, aki még nem. A résztvevők közül nyilatkozók elmondták, hogy lelkileg megerősödtek Mark Finley előadásaitól, aki igazán otthonosan érezte magát hazánkban.

A Magyar Televízió is készített egy ötperces riport-összeállítást az eseményről a Sokszínű vallás című műsora részére, amelyben megszólalt az érintett, Mark Finley is.

A Dunamelléki Egyházterület komolyan felkészült a sorozatra, és a több mint egy tucat gyülekezet aktívan kivette részét a munkából. Mindenki tudta, hogy mi a feladata, hiszen korábban felosztottuk a teendőket a gyülekezetek és a csoportok között. A teremdiakóniától a regisztráción keresztül, a stúdiófelvételek készítéséig mindenki tudta, hogy mit bíztak rá, és miért felelős. A hét folyamán többször is kiosztottunk döntési kártyát, amelyen a vendégek jelezhették keresztségi szándékukat, vagy egyéb elkötelezettségüket Krisztus iránt. Az összegyűjtött nevek alapján az érintett gyülekezetek lelkészei és presbiterei látogatási listát készítettek a vendégekről. Csodálatos volt látni és tapasztalni, hogy milyen egységben végezték szolgálatukat a budapesti gyülekezetek és lelkészek. A lelkészekkel azóta már kétszer is találkozott a DET vezetősége, hogy információt kérjen a látogatásokról és az elkezdett keresztségi felkészülésekről. Természetes, hogy nagyságrenddel több jelzés érkezett a vendégek részéről, mint amennyien a bibliai tanulmányokat folytatják. Megközelítően 450 olyan regisztrált személyről rendelkezünk adattal, akik valamilyen formában a területtel kapcsolatot építettek ki.

Mark Finley testvér evangelizációja végén keresztségi istentiszteletet tartottunk a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben, amely zsúfolásig megtelt. Hat testvér szövetségkötését tekinthettük meg, amikor Mark Finley és Simon István - aki segítő lelkésze volt az evangelizátornak - a hitük vallomása alapján megkeresztelték a sorozat „első zsengéit". Mark Finley testvér ismét felrázott bennünket magyarokat, és valószínűleg még hosszú évekig a hatása alatt leszünk annak, amit a Szentlélek tett közöttünk Budapesten.

 

TIT
 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista