2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Generál Konferencia hírei arrow Megkezdődött a Generál Konferencia 59. ülésszaka Atlantában
Megkezdődött a Generál Konferencia 59. ülésszaka Atlantában PDF Nyomtatás E-mail

Megkezdődött a Hetednapi Adventista Egyház életének egyik legjelentősebb eseménye, az ötévente megrendezésre kerülő Generál Konferencia ülése. Június 23-július 3. között Atlantában zajlik az 59. Generál Konferenciai ülésszak.

atlanta_-_gc_session_2010_resize

Atlanta Georgia állam fővárosa, az állam legnagyobb városa, ugyanakkor az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő észak-amerikai városa. Közigazgatási, közlekedési, oktatási és pénzügyi központ, 1996-ban pedig itt rendezték a nyári olimpiát is. Itt található a híres üdítőipari óriás a Coca-Cola, valamint a világ legnagyobb hírtelevíziójának, a CNN-nek a központja, melynek közelében kerül megrendezésre a Generál Konferencia ülése.

A világegyházat küldöttek képviselik az ülésen. A küldöttek egy részét az egyház különböző szintjein szavazással delegálják, másik részük hivatalból küldött, az egyházi intézményeket, egyházi egységeket képviselik.

A Magyar Unió hat személyt delegálhatott az 59. Generál Konferenciai ülésre. A küldöttek egyik csapata magyarországi idő szerint kedden reggel indult útnak Atlanta felé. Már a ferihegyi reptéren a nagy családhoz tartozás érzését tapasztalhatták testvéreink, amikor találkoztak más országok küldötteivel. Reményeink szerint 23-án délután, az ülés kezdetekor már teljes létszámban jelen lesz a magyar csapat.

Atlanta és Magyarország között 6 óra az időeltolódás, június 24-én 14 órakor, amikor elkezdődik a hivatalos ülés, Magyarországon 20 óra lesz.

Az elmúlt 50 napban - május 4-től június 23-ig - a világ különböző pontjain Argentínától Zambiáig testvérek imádkoztak azért, hogy Isten áldása és vezetése kísérje az ülést.

 

Zolyomi Renáta

 
< Előző

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista