2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Generál Konferencia hírei arrow A Generál Konferencia Jelölő Bizottságának munkája
A Generál Konferencia Jelölő Bizottságának munkája PDF Nyomtatás E-mail

g_t_ngCsütörtök este helyi idő szerint 9 órakor megkezdte munkáját a Generál Konferencia Jelölő Bizottsága. A Magyar Unió képviseletében Ócsai Tamás unióelnök ül a bizottság ülésein, ahol a világegyház fő tisztségviselőit, az elnökség tagjait, alelnököket, helyettes titkárokat, pénztárosokat, valamint az osztályvezetőket javasolják a küldötteknek megválasztásra. Az este folyamán megválasztott levezető elnök és bizottsági titkár vezetésével a bizottság tagjai eldöntötték a szabályokat. A mobiltelefonokat, számítógépeket nem lehet bevinni az ülésterembe, természetesen az ajtók is zárva vannak a kíváncsi tekintetek elől, és a bizottság tagjainak figyelmét felhívták arra, hogy a jelölés befejezésekor se szivárogtassanak ki információkat az ülésteremben elhangzottakról. „Napjaink technológiája csodálatos, de nem szeretnénk, ha ez tönkretenné a bizottság munkáját” – nyilatkozta a bizottság levezető elnöke. A Jelölő Bizottságban 236 bizottsági tag végzi szolgálatát.

Amint már beszámoltunk róla, péntek reggel a küldöttek megválasztották a Generál Konferencia új elnökét Ted N. C. Wilson személyében. A pénteki nap folyamán tovább folytatta munkáját a Jelölő Bizottság, és a titkár és pénztáros személyére is javaslatot tett, amit a küldöttek meg is szavaztak.

rebert_e_lemonA Generál Konferencia titkáraként a helyettes titkárok közül G. T. Ng testvért választotta meg a közösség. Ng Szingapúrban született, majd missziós elhivatottságával a háború sújtotta Kambodzsában szolgált az 1970-es években. Az egyház Fülöp-szigeteki egyetemén volt professzor és dékán, majt a Dél-ázsiai-csendes-óceáni Divízió titkárának választották meg 2000-2006-ig. Ng egészen mostanáig a Generál Konferencia helyettes titkáraként három divízióval tartotta a kapcsolatot: Észak-ázsiai-csendes-óceáni Divízió (NSD), Dél-ázsiai Divízió (SUD) és a Transzeurópai Divízió (TED).

A pénztáros személye nem változott, így a következő öt évben Robert E. Lemon testvér vezeti a Generál Konferencia gazdasági ügyeit. Lemon testvér Kongóban született, és mielőtt megválasztották 2000-ben, Torontóban, pénztárosnak, Kanadában és az Andrews Egyetemen szolgált.

A Jelölő Bizottság vasárnap délben folytatja munkáját.

-it-

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista