2024. április 24. Szerda
Napnyugta: 19:47
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Generál Konferencia hírei arrow Pénztárosi jelentés
Pénztárosi jelentés PDF Nyomtatás E-mail

4733392493_9ef88ca994_b Pénteken délután a Generál Konferencia pénztárosa, Robert Lemon számolt be az elmúlt öt évről. Visszatekintve a 2005-2009-es időszakra azt mondta: „Áldjuk Istent az Ő áldásáért!”. Gazdasági válság vonult végig az országokon, de Isten megáldotta gyermekeinek belé vetett bizalmát. Az elmúlt öt évben a világegyház tizede 40,2%-kal, a világmissziós adományok összege 31,8%-kal nőtt.

Az adományok tizedhez viszonyított mértéke az elmúlt 30 éves időszakban sajnos csökkenő tendenciát mutat. A világegyház összesített adatai szerint az összes tized- és adománybevételnek 30%-át képezi az adományok összege. Magyarországon az adományok mértéke sokkal kevesebb a tizedhez viszonyítva, nem éri el a 10%-ot.

A Generál Konferencia bevételeinek 44%-a különböző támogatások, 20%-a a Generál Konferencia intézményének költségei, 22%-a a misszió, tévéadó, rádióadó, segélyek, 12%-a a misszionáriusokra fordított összeg és 2%-a egyéb kiadás.

A küldöttek egyhangúlag elfogadták a pénztárosi beszámolót. A beszámolót félbeszakította a GK Jelölő Bizottsága, amely javaslatot tett a Generál Konferencia titkárának és pénztárosának személyére. A javaslatot a konferencia elfogadta, a küldöttek a Generál Konferencia pénztárosát újraválasztották, a következő öt évben Robert Lemon pénztáros testvér folytatja munkáját.

 

Zolyomi Renáta

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista