2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Generál Konferencia hírei arrow Az Észak-ázsiai-csendes-óceáni Divízió jelentése
Az Észak-ázsiai-csendes-óceáni Divízió jelentése PDF Nyomtatás E-mail

ezsakazsiaicsendesoceaniA világ lakosságának egynegyede ennek a divíziónak a területén él. Ez 1,6 milliárd embert jelent, és ezeknek mindössze 3%-a keresztény. A divízió területén élő emberek körében egyszerre jelen van a szekularizmus, a liberalizmus és a materializmus. Közben folyamatosan pusztítanak az árvizek, földrengések, tájfunok. Miközben a divízióban szolgálatot teljesítő emberek érezték, hogy az angyalok visszatartják a pusztító erőket, közben csodákat láttak végbemenni: elveszett bárányok visszatértek, fiatalok munkába álltak és szolgáltak, emberek élete megváltozott stb.

A „Kövesd a Bibliát!" program keretében adventisták ezrei kötelezték el magukat a naponkénti bibliaolvasás mellett. Dél-Koreában létrehoztak egy Adventista Képzési Központot, ahol 150 helyiség várja azokat, akik szeretnének elcsendesedni és imádkozni, vagy Bibliát tanulmányozni. Emberek ezrei látogatnak el ebbe a központba.

A Kínát, Koreát, Hongkongot, Mongóliát, Makaót, Japánt és Tajvant magába foglaló divízió jelmondata az volt az elmúlt 5 évben, hogy „A misszió az első helyen!". A gyülekezetek tagjai aktívan kapcsolódtak be ebbe a programba, és ennek következtében 86 458 keresztség történt az elmúlt 5 esztendőben. Az úttörő-misszionáriusok mozgalmát 5 lelkészcsalád indította el azzal, hogy Japánba költöztek. Most 59 misszionárius család csatlakozott hozzájuk, és 10 különböző országba mentek el az evangéliumot hirdetni. Az úttörő-misszionáriusok munkáját segítik az Arany Angyalok, akik önkéntes énekes-misszionáriusok. Énekelnek, koncerteznek, és közben házról házra járva látogatják az embereket és bibliaórákat tartanak.

Az „1000MM" program keretében fiatalokat képeztek és küldtek ki különböző misszióterületekre. Három fő céljuk volt: 1. megóvni a fiatalokat a világi befolyástól; 2. befejezni az evangélium hirdetésének munkáját; 3. erősíteni a gyülekezeti tagok missziós lelkületét. 1993 óta 57 országból 5302 fiatal csatlakozott a mozgalomhoz. Munkájuk nyomán 51 119 keresztség történt, 688 gyülekezeti épület jött létre, és 39 országban 1238 gyülekezetet és csoportot szerveztek meg.

Kínában a Hope Channel több mint 1000 félórás program segítségével hirdeti a hármas angyali üzenetet. Az internetmisszió nagyon népszerű lett mind Kínában, mind Japánban, és Dél-Koreában is. Japánban a gyülekezeti tagok mobiltelefonjaikat használják a missziózásra.

A divízió területén 114 oktatási és egészségügyi intézmény működik. 2005 óta 12 432 diák keresztelkedett meg. Élelmiszergyáraik egyre népszerűbb termékeket állítanak elő. 11 kórház és 26 klinika teszi ismertté egyházunkat a divízióban.

 

Tóth Sándor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista