2024.  március  19.  Kedd
Napnyugta: 17:56
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Kik az Adventisták
Kik az Adventisták Nyomtatás E-mail

INFORMÁCIÓK AZ EGYHÁZRÓL, A LOGÓ JELENTÉSE


Adventisták és a Biblia


ImageA hetednapi adventisták olyan keresztények, akik Jézus Krisztusra és a Bibliára alapozzák hitüket. Az egyház minden hitelve megtalálható a Szentírásban. Legfőképpen hiszünk a hit általi megigazulásban Jézus Krisztus által. Tanulmányozza a Hitelveink oldalt.



Örökség


A Hetednapi Adventista Egyház a protestáns reformációig vezeti vissza történetét. Hivatalosan 1863-ban alakult meg különböző keresztény egyházak tagjaiból, akik hittek Jézus Krisztus második eljövetelében, erős vágy élt bennük, hogy megismerjék a bibliai próféciákat, és hiték, hogy a hét hetedik napja a szombat. További részleteket az Egyháztörténet oldalon olvashat.

 

A név jelentése


A "hetednapi adventista" elnevezés két fontos bibliai tanításból fakad.

"Hetednapi" - Utalás a szombatra, ami a hét hetedik napja. Nagy Constantinus Római Császár volt az, aki szombatról vasárnapra változtatta a keresztény istentisztelet napját i. sz. 321-ben. Mivel a Bibliában nincsen utasítás erre a változtatásra és Jézus is szombatot ünnepelt, a hetednapi adventisták továbbra is megemlékeznek a szombatnapról.

Image"Adventista" - ami utalás Jézus Krisztus második eljövetelére, ami az emberiség legnagyobb reménysége. Ez csak azért lehetséges, mert Jézus bűntelen életet élt, mikor itt járt a földön. Önmagát adta áldozatul, maghalt, majd miután feltámadt, a mennybe ment. Hiszünk abban, hogy az örök élet a Krisztusba vetett hit által kezdődik. Amikor elfogadjuk életét és helyettünk való halálát, megígéri, hogy beteljesíti azt az ígéretét, hogy a Mennybe visz bennünket, amikor újra eljön.

Az egyház hivatalos logójának jelentése

  Image
   

A világ szükségleteinek kielégítése


ImageA hetednapi adventisták elkötelezettek a humanitárius szolgálatban, a keresztény oktatásban, keresztény egészségügyi szolgálatban és abban, hogy ingyen megosszák az evangéliumot minden embernek, egy baráti keresztény közösséget ajánlva fel. Programokkal segítenek azoknak, akik le szeretnék győzni a rossz táplálkozási szokásaikat, a dohányzást, alkoholizmust és drogfüggőséget. Számos nyári táborral és programmal segítjük azokat, akik szeretnék megerősíteni családi életüket, házasságukat és Istennel való kapcsolatukat.

Az ADRA (Adventist Development and Relief Agency - Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány) egy nemzetközi szervezet, amit azért alapítottak, hogy segítsék a különböző országokat humanitárius és fejlesztési szükségletben, valamint katasztrófák esetén.

ImageAz egyház kórházakat és szanatóriumokat is fenntart, közöttük a Kaliforniában (USA) működő Loma Linda Egyetem és Szanatórium, ahol világviszonylatban is kiemelkedő kutatásokat végeznek a csecsemő szívátültetés területén.

ImageA Hetednapi Adventista Egyház működteti a világ legnagyobb protestáns egyházi iskolarendszert. Küldetésünk, hogy integráljuk a keresztény nevelést a minőségi oktatással.


 

Világszéles egyház


ImageA Hetednapi Adventista Egyház a világ egyik legdinamikusabban növekvő egyháza, melynek tagjai több országban jelen vannak, mint bármely más protestáns egyházé.

 


Jöjjön és vegyen részt velünk az istentiszteleten


Örömmel vesszük, ha meglátogatja szombati istentiszteleteinket az önhöz legközelebb lévő gyülekezetben. Szombat reggelenként általában 9.30-kor kezdődik egy csoportos bibliatanulmányozás, beszélgetés, 11.00-kor pedig az istentisztelet kezdődik. Megtisztelő lenne, ha vendégünk lenne.

 
 
 
 
Kik az Adventisták
Az Egyház története
Bemutatkozó füzet
Bemutatkozó filmek
Hitelvek
Etikai állásfoglalások
Gyülekezeti kézikönyv
1%-os felhívás
Joomla Toplista