2024. május 20. Hétfő
Napnyugta: 20:21
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hálaadás gyerekszemmel
Hálaadás gyerekszemmel PDF Nyomtatás E-mail

halaadas_gyerekszemmel_p10407052011. szeptember 24-én a Kecskeméti Gyülekezet őszi hálaadó istentiszteletet tartott. A szolgálatokat a legkisebbek kezdték meg, összesen 16 kisgyermek, 2-től 10 éves korig. A kis „műsorszám" alapötletét egy nagymamától kapott ajándékkönyv adta, ami a gyerekek nyelvén és gondolkodásával igyekszik megismertetni velük, milyen is valójában Isten.

A kisebbek jelképesen - fejdísz, kalap, locsolókanna - az egyes hasonlatokat jelenítették meg, míg az óvodások és iskolások pár mondatban mondták el, miben és hogyan hasonlít Isten bizonyos természeti dolgokra és foglalkozásra. Az egyes részekhez bibliaszövegeket idéztek, és elmondták mitől olyan Isten, mint az Eső, vagy egy Kertész, vagy a Nap, és mindez hogyan nyilvánul meg a mi életünkben. Hogyan élteti és melegíti szívünket Isten, akár a Nap a földet, vagy miként táplálja és üdíti lelkünket, ahogyan az esővel életet hoz a növényeknek, állatoknak és embereknek is. Ugyanúgy gondozza Isten a velünk való kapcsolatát, mint ahogyan a kertész az ő kertjét, hogy olyan gyümölcsöt teremjen, melyben nemcsak ő, hanem a körülötte élők is gyönyörködhetnek.

Ezek a gyermekek szájából elhangzott gondolatok, az énekeik, valamint a felnőttek szolgálata és Kormos Tivadar igeszolgálata mind erősítette szívünkben Isten iránti hálaérzetünket.

 

vycak

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista