2024. május 08. Szerda
Napnyugta: 20:06
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egészségnap Veszprémben
Egészségnap Veszprémben PDF Nyomtatás E-mail

egeszsegnap_veszpremben_-_hallgatosag_2A Veszprémi Művelődési Központ aulájában, 2011. szeptember 25-én, egész délután az egészséges életmódé volt a főszerep. A rendezvény fő célja, mint ahogy Némedi Lajos alpolgármester megnyitóbeszédében is kihangsúlyozta: a prevenció és az egészségtudatos életvitel propagálása.

Ennek egyre nagyobb szükségességét támasztották alá a bejáratnál felállított „szűrőstandok" előtt kígyózó sorok, ahol a megyei ÁNTSZ munkatársainak segítségével vérnyomás-, testtömeg mérésre, BMI, testtömegindex számításra, testzsír mérésre, koleszterinszint mérésre volt lehetőség. Emellett nagy sikere volt a NewStart életmódklub által készített reformétel-bemutatónak és -kóstolónak, illetve a méhészek és őstermelők által felkínált termékeknek is.

egeszsegnap_veszpremben_-_csl_eloadasaAz előadóteremnek berendezett részben egészségügyi szakemberek előadásai követték egymást: a szív és érrendszer megbetegedéseiről (Csalami László), túlsúly és elhízásról (Csengei Károly) és a génmanipulációról (Tóth Gábor), melyek után személyes tanácsadásra is lehetőség volt. Így a több mint kétszáz érdeklődő az egészséges életmóddal kapcsolatos hasznos, gyakorlati információval töltekezhetett fel.

A program sikeres megvalósulását támogatta: az ASI Magyarország, a Magyar Nemzeti Szív Alapítvány, az MTD, a Natur Porta Biobolt, az Egészségtár-bőrdíszmű, az Eszter gyógynövénybolt és Pásztor Miklós őstermelő.

 

T. Sz.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista