2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow ÍM A kulcs!
ÍM A kulcs! PDF Nyomtatás E-mail

im_a_kulcs_015A szeptember nemcsak azért volt különleges a nyírségi körzet fiataljainak, mert elkezdődött az iskolaszezon, hanem mert ismét együtt tölthettek egy csodás napot mind Istennel, mind egymással.

2011. szeptember 17-én újra regionális ifjúsági napot tartottak Nyíregyházán, ahol Kalocsai Tamás volt az előadó egész nap. A délelőtti programot énekek, költemények színesítették és egy különleges színdarab, a szabolcsi fiatalok közreműködésével. Az öt kenyér és két hal példázatát jelenítették meg, melyben az ima kapott megkülönböztetett figyelmet. Ez rá is hangolta a hallgatóságot az istentisztelet témájára, melyben Tamás arról beszélt, hogy a fiatalok a mai időkben mindent el tudnak érni kitartással és akarattal, de bárcsak ilyenek lennének az imaéletben és a rendszeres bibliaolvasásban is.

im_a_kulcs_238A közös ebéd után zarándokútra indultak a fiatalok és a tapasztalt fiatalok egyaránt. Itt állomásonként bibliaverseket olvashattak el kis csoportokban, és beszélgethettek róluk. „Elégethették" hibáikat, és imádkozhattak egymásért.

A délután keretein belül SzKID-et (Szabolcsi Keresztény Ifjúsági Délután) tartottak. Kötetlen formában beszélgethettek az ima fontosságáról, az imaéletükről és az imával kapcsolatos kérdésekről.

A szervezők fontosnak tartották, hogy mindazokat a dolgokat, amiket szombatról szombatra tanulnak, átültessék a gyakorlatba is, és így együtt kimentek a város főterére és 100 szál virágot szeretettel és ingyen szétosztottak a járókelőknek. Különböző módon, különböző emberek kapták meg a fiatal korosztálytól az idősebbig. Volt, aki örömmel elfogadta, volt, aki meglepődve, de nem utasította vissza, viszont sajnos akadt olyan is, aki köszönte szépen, de nem kérte. Az este további részében közösen vacsoráztak, beszélgettek, társasjátékoztak és pingpongoztak is.

Köszönet Istennek, a Nyíregyházi Gyülekezet tábeájának és a lelkes fiatalokból álló szervezőcsapatnak.

 

Dr.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista