2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Megtalálták „Jézus elveszett sírját”?
Megtalálták „Jézus elveszett sírját”? PDF Nyomtatás E-mail

A Jézusról szóló szenzációs állítások és az úgynevezett vallásos tárgyi leletek felfedezése mindig nagy port vernek fel. A kritikusok még mindig a Da Vinci kód állításai felett vitatkoznak, és több olyan fanatikus él, aki hiszi, hogy Noé bárkájának egy darabját őrzi a kisasztalkáján, mint ahány könyv van a Bibliában.

Így aztán nem is meglepő, hogy miután a Discovery televíziós csatorna március 4-én bemutatta a Jézus elveszett sírja c. dokumentumfilmet, keresztények és ateisták között dúló több évszázados vitát keltett új életre: Vajon valóban feltámadt-e Jézus a halottak közül?!

Megkérdezhetjük bármelyik adventista régészt, és egy határozott „igen"-t kapunk válaszul. Nem kivétel dr. Randy Younker sem, az Andrews Egyetem Archeológiai Intézetének professzora és kutatója.

James Cameron producer és Simcha Jacobovici azt állítja a filmben, hogy megtalálták a Názáreti Jézus földi maradványait - állítólagos családtagjaiéval együtt. S mindezt a maradványok tárolására használt kődobozokon található névfeliratok - „Jézus, József fia" és „Mária Magdaléna" - igen ritka és különleges egybeesésére alapozzák. Ezentúl az elvégzett DNS-tesztek alapján azt állítják, hogy Jézus és Mária Magdaléna összeházasodott, majd fiúk született, akit Júdásnak neveztek.

Noha a dokumentumfilm állításai felháborítóak, Younker szerint a keresztények nem engedhetik meg, hogy ne foglalkozzanak velük, hiszen „nagyon sok ember nem gondolkodott még el Jézus istenségéről, és az ilyen állítások megragadják figyelmüket, és buzgón foglalkoznak velük. A Bibliában Pál azt írja, hogy mindig készek legyünk számot adni a bennük élő reménységről, így tehát a keresztények felelőssége bemutatni - természetesen tiszteletteljes módon -, hogy az ilyen állítások nem igazak, és nem is ássák alá hitünket és reménységünket."

Majd így folytatja: „A tudomány olykor bámulatba ejtően és drámaian igazolja a Bibliát, máskor meg a bizonyítékok ellentmondanak annak, amit hiszünk. Amikor ilyen ellentmondásokkal találkozom, úgy gondolom, hogy a Krisztussal való kapcsolatom sokkal fontosabb és ellenállhatatlanabb, és ezek az esetenkénti ellentmondások nem ingatják meg a hitemet."

És mivel akkoriban - becslések szerint - körülbelül 90-1100 Jézus nevű férfi élt Izraelben, valamint a nők 21,4%-a viselte a Mária név valamilyen változatát, a Biblia-tudósok nagy többsége cáfolja ezeket az állításokat, és nem is foglalkozik a témával.

 

KiVi/ANN

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista