2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Karácsonyi műsor és ajándékozás az ESE otthonban
Karácsonyi műsor és ajándékozás az ESE otthonban PDF Nyomtatás E-mail

karacsonyi_musor_es_ajandekozas_az_ese_otthonbanDecember 21-én, délután, a Péceli Adventista Közösség tagjai és a Happy Voice Kórus látogattak el a péceli ESE időseket gondozó otthonába. Izgatottan készülődtek, hogy egy kedves karácsonyi műsorral szerezzenek örömet a lakók számára. Nagyszerű dallamok csendültek fel, köztük olyanok is, amelyek a hallgatók számára is ismerősen hangoztak. Ilyenkor örömmel kapcsolódtak be ők is az éneklésbe.

A gyerekek a karácsony valódi tartalmát idézték fel az előadott verseken keresztül. Elhangzott Ady Endre: Karácsonyi rege című verse is, mely miután régi karácsonyokat elevenít fel, az ember végső vágyát fogalmazza meg ekképpen: „Egy erő hatná át a nagy mindenséget, nem volna más vallás, nem volna csak ennyi: Imádni az Istent és egymást szeretni...".

 Az énekek és versek után dr. Szilvási András, a közösség lelkésze szólt néhány bátorító szót az idős lakókhoz. Arról beszélt, hogy bár ebben a korban egyre jobban gyötörhet bennünket a gondolat, miszerint elég jók vagyunk-e, vagy kínoz a kétség, hogy vajon mi történik velünk a földi életünk után, Jézus azonban nyugalmat és békét ajánl ezekben a kérdésekben is. Ő azért született a földre, hogy ne egyedül hordozzuk a terheket. Egyetlen terhet helyezett ránk, hogy szeressük egymást. Ehhez pedig tőle tanulhatunk szelídséget és alázatosságot.

A bátorító gondolatok után a közösség tagjai egy-egy kis ajándékcsomagot nyújtottak át az otthon lakóinak, illetve magának az intézménynek is. Alkalmuk volt még egy kis időt tölteni az idős emberekkel, megölelgetni őket, beszélgetni velük. Néhányszor egymás nyakába borulva zokogtak, kivel örömükben, kivel együttérzésből. A közösség tagjai azért mentek, hogy megajándékozzák és felüdítsék az időseket, azonban ők maguk is gazdagodtak az idősek élettapasztalatai által.

 

Szilvási Ágota

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista