2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Így vigadtunk Zuglóban
Így vigadtunk Zuglóban PDF Nyomtatás E-mail

igy_vigadtunk_zugloban_2Mint máshol mindenütt, a Zuglói Gyülekezet számára is elérkezett a szomorkás, ámde várakozásokkal teljes pillanat, amikor meg kellett válnunk a 2011-es évtől, és átléptünk az új esztendőbe. Hogy ez a pillanat ne csak úgy elröppenjen a fejünk felett, alvás közben, úgy gondoltuk, megadjuk a módját.

Délután 17 órakor kezdődött az ünnepélyes istentisztelet, melyen mintegy 70 személy volt jelen, és további 30 család követte figyelemmel az élő közvetítést. A szolgálatok között olyan kuriózumok is helyet kaptak, mint egy gitár-, hegedű-, fuvola- és zongorakíséretben előadott latin nyelvű kánon, gitár kvartett, versek és sok más szolgálat. Az izgalmakat fokozta az, hogy az onlineistentisztelet.hu nézői felhívást kaptak egy kvízkérdés-sorozat megválaszolására, a helyes megfejtők között pedig ajándék CD-t sorsoltunk ki.

igy_vigadtunk_zugloban_3Az Úr Igéjét dr. Ősz-Farkas Ernő, a Dunamelléki Egyházterület elnöke nyitotta meg számunka, aki Jézus megkísértésének 2012-es vonatkozásait ecsetelte szemléletesen. Az igehirdetés csúcspontja az volt, amikor egy papírcsíkra mindenki felírhatta imakérését mind a saját életére, mind pedig az egyház jövőjére vonatkozóan, majd ezeket egy lánccá ragasztottuk össze, ezzel is szimbolizálva azt, hogy imáink egy láncként kell, hogy összekapcsolódjanak, nemcsak a 2011-es év végi imalánc kapcsán, de az újévben is.

Az igehirdetést követően elkezdődött az este kevésbé formális része. Egy jó kedélyű és kiadós vacsora után csapatokba szerveződve különböző játékokban vettünk részt. A sikertelenségen elcsüggedve néhányan feladták a küzdelmet félidőben, de azok jártak jól, akik végig kitartottak, ugyanis nemcsak a nyertes - Micimackó-sajt nevű - csapat kapott ajándékot a végén, hanem a többiek is.

igy_vigadtunk_zugloban_5Éjfél előtt pár perccel ismét dr. Ősz-Farkas Ernő nyitotta meg az Igét, amikor is az Úr imáját olvasta fel - kicsit átfogalmazva. Az est utolsó perceit a 21 napos imaláncba kapcsolódva töltöttük, amikor egymásért és az egyház jövőjéért imádkoztunk. Az éjfélt a visszaszámlálást követően kölyökpezsgővel és a szomszédok által fellőtt tűzijátékok megtekintésével ünnepeltük. A csapat keménymagja tovább maradt mókázni, ugyanis azt tartja a mondás, hogy ahogy kezdődik az év, úgy is folytatódik. Mi vidáman kezdtük.

 

Gy. M.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista