2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyerekeken, nagycsaládosokon segít az új békési segélyszervezet
Gyerekeken, nagycsaládosokon segít az új békési segélyszervezet PDF Nyomtatás E-mail

bekesi_ujsag_hirportal_1Új segélyszervezet kezdte meg a munkáját nemrégiben Békésen. A Hetednapi Adventista Egyház helyi gyülekezetének tagjai megalakították az ADRA békési képviseletét. Az ADRA (Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány) egy nemzetközi szervezet, amely jelenleg a világ 125 országában végez gazdaságfejlesztő programokat, egészségmegőrző és oktatási tevékenységet, emellett katasztrófák és háborúk helyszínén nyújt segítséget a bajba jutottaknak. Magyarországon kiemelten közhasznú szervezetként az elmúlt 20 évben elsősorban a hátrányos helyzetűek életminőségének javítása érdekében tevékenykedett vallási, etnikai, faji és politikai megkülönböztetés nélkül.

bekesi_ujsag_hirportal_5Az elmúlt ősszel hasonló céllal kezdte meg a működését a békési szervezet - tájékoztatott Bicskei Róbert. A Hetednapi Adventista Egyház Békési Gyülekezetének lelkipásztora elmondta, hogy az elmúlt hónapokban a szegény gyerekeket a Hétkrajcár Programon keresztül támogatták, valamint nagyszabású karácsonyi ünnepségen ajándékozták meg a Végvári Tagóvoda közel harminc óvodását, akik névre szóló értékes ajándékcsomagot vehettek át.

- Az szerettük volna tudatosítani a gyerekekben, hogy gondolt rájuk valaki, fontosak nekünk. Az ajándékokat a gyülekezetünk tagjainak és az ADRÁ-nak adományából, valamint szponzori felajánlásokból biztosítottuk - ismertette Bicskei Róbert, aki az ünnepségen a karácsony jelentőségéről szólt az összegyűlt szülők, nagyszülők és persze az ajándékosztást nagyon váró óvodások előtt.

bekesi_ujsag_hirportal_11A számos taggal és önkéntessel szolgálatot végző helyi ADRA képviselet céljairól a Békési Újság megtudta továbbá, hogy elsősorban természetbeni segítséget kívánnak adni a bajba jutottaknak, és tervük, hogy a legszegényebbeket, elsősorban a nagycsaládosokat megtanítják a szűkös anyagiak jobb beosztására.

- Szegény sorsúakról gondoskodni, a szociális hálót erősíteni keresztényi cselekedet, világunkban az evangélium ilyenfajta hirdetésére nagy szükség van - mondta még el a lelkipásztor.

 

Riport és fotók: Szegfű Katalin/Békési Újság Hírportál

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista