2024. május 19. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Megújulás és imalánc Pesterzsébeten
Megújulás és imalánc Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

2011. december 17-én Ócsai Tamás unióelnök látogatott meg bennünket. Igehirdetésében az igazi megújulás szükségességéről és lehetőségéről szólt János evangéliumának 3. fejezete alapján. Nikodémus története egy igazi, mai történet. Mi magunk is sokszor úgy gondoljuk, mint ő: „Monda néki Nikodémus: Mi módon születhetik az ember, ha vén? Vajon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?" (3:4).

Természetesen nem, hiszen nem a fizikai újraszületésről van szó, hanem lelki újjászületésről. Krisztus jellemét kell felöltenünk, megvalósítanunk. Ez nem megy önmagunktól, Isten teremtő szava kell hozzá, amellyel újjáteremt bennünket, Ezékiel szavai szerint új szívet ad nekünk.  Az új szívhez szükségünk van igazi, mély bűnbánatra is.

Az istentisztelet után Ócsai testvér fórum keretében válaszolt a gyülekezet tagjainak kérdéseire, melyek érintették az új egyházügyi törvényt, az ezzel kapcsolatban kialakult helyzetet, valamint a jövő év tennivalóit, programjait, amelyeket nem szeretnénk szűkebbre szabni a megváltozott körülmények miatt.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista