2024. május 19. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Így ünnepeltünk mi – Békéscsabán
Így ünnepeltünk mi – Békéscsabán PDF Nyomtatás E-mail

igy_unnepeltunk_mi_-_2011_p1010304 2011 év vége sok örömöt jelentett számunkra a békéscsabai Adventista Gyülekezetben. December 17-én, szombaton este adventi ünnepélyre hívtuk ismerőseinket, barátainkat, szeretteinket, az evangelizációk látogatóit. Gyönyörű kórusművek, zeneszámok, gyermekszolgálatok gazdagították a szívhez szóló, tiszta üzenetet. 150 karácsonyi csomagot készítettünk, mondván, hogy biztosan elég lesz a tavalyi 110-hez viszonyítva. Nem lett elég, gyülekezeti tagjaink többségének nem tudtunk adni, csak a vendégeknek. Ám mindez azt jelzi, hogy milyen sokan is voltunk!

December 24-én szintén adventi ünnepséget tartottunk gyülekezetünkben, de ekkor már a gyerekek voltak a középpontban. Mintegy 60 csomagot készítettünk és osztottunk szét közöttük.

igy_unnepeltunk_mi_-_2011_p1010355Az év utolsó napja, egyben utolsó szombatja is emlékezetes volt számunkra, hiszen egész nap és egész éjjel együtt töltöttük az időt, Ócsai Tamás unióelnök és kedves családja voltak a vendégeink. Délután év végi hálaadó istentiszteletre gyűltünk össze közelről, távolról a gyülekezetben, majd este 18 órától hajnal 2-ig a Balassi Művelődési Házban szilvesztereztünk. Volt ott minden jó, ami egy ilyen vidám hangulatú, keresztény szilveszterbe belefér: jótékonysági zsibvásár, ahol Szalmon Ella árusította a mézeskalácsokat, aprópénzért zsákbamacskát vehettünk, vagy éppen az ajándékautomatát üzemeltethettük, egy 7 éves művészúr portrét készített az érdeklődőkről, máshol „utcazenészek" zenéltek nekünk vagy éppen betérhettünk a masszírozó-sarokba is, hogy csak néhányat említsünk. A jótékonysági zsibvásár teljes bevételét, 50 000 Ft-ot, a Békés Megyei Gyermekvédelmi Központ - többnyire árva - fiataljainak ajánlottuk fel, akik önálló életet akarnak kezdeni. Ezen kívül karaoke-versenyt rendeztünk, Fele sem igaz! vetélkedőt, éjféli áhítatot, de sok apró meglepetésben, valamint bőséges és finom vacsorában is része volt annak a több mint 100 embernek, akik velünk tartottak.

Mindhárom program megvalósításához az Adventista Szeretetszolgálattól (ADRA) kaptuk a tárgyi segítséget (ajándéktárgyak), a helyi gyülekezet pedig több tízezer forintnyi összeggel járult hozzá mindhárom rendezvényhez. Köszönetünket fejezzük ki az uniónak, az Ifjúsági Osztálynak és a Tiszavidéki Egyházterületnek a terembérlethez nyújtott támogatásért!

 

G. K.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista