2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Akiknek nem lett volna karácsonyra semmijük, ha az ADRA nem segít
Akiknek nem lett volna karácsonyra semmijük, ha az ADRA nem segít PDF Nyomtatás E-mail

akiknek_nem_lett_volna_karacsonyra_semmijuk_p1010039Tatabánya a bányák fokozatos megszűnése miatt az egyik legtöbb szegénnyé vált ember városa lett országunkban. Az ADRA már több mint egy évtizede fokozott figyelmet fordít a város rászorulóinak megsegítésére. Vörös Sándorné, az ADRA helyi képviselője kapcsolatban van az önkormányzat Szociális Osztályával, a tanácsukat kéri, és aszerint keresi fel a családokat. Együtt dolgozik a különböző kerületi képviselőkkel és a védőnőkkel. Ők azok, akik képesek felmérni, hogy kik a leginkább önhibájukon kívül elszegényedett emberek, és hol van több nélkülöző gyermek.

2011. december 22-én így jártak végig hatvan tatabányai családi otthont. Nagymamák, nagypapák és anyukák fogadták őket. Nem is egynek szökött könny a szemébe. Vörös Irénke gondosan - saját lakását napokra csatatérré változtatva - minden megnevezett személynek életkor és méret szerint válogatta össze a ruhaneműket. A ruhák mellé némi élelmiszer társult. Ami a gyermekeknek viszont a legnagyobb boldogság volt: igazi játékok, tollak, ceruzák, füzetek is lapultak a csomagokban.

akiknek_nem_lett_volna_karacsonyra_semmijuk_p1010042Köszönet az ADRÁ-nak, hogy mindig elkülönít Tatabánya számára a bejövő adományokból. Említsük meg, hogy Kiss Józsefné, Évikét illesse külön köszönet, amiért a legnagyobb készséggel és szeretettel fáradozik, hogy mindenkit kiszolgáljon. Természetesen nemcsak neki, hanem a többi ADRA-munkatársnak is szeretnénk kifejezni önzetlen munkájukért köszönetünket.

Reméljük, hogy a felkeresett és megajándékozott családok szívében is megszületik a hála mellett a gondoskodó Isten iránti vágyakozás.

 

Egerváriné Kökényes Zsuzsa

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista