2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Reménység Evangelizációs Központ 2012. évi munkaterve
A Reménység Evangelizációs Központ 2012. évi munkaterve PDF Nyomtatás E-mail

„És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek, és akkor jön el a vég" (Máté 24:14).

A 2011-es esztendő Istennel szerzett tapasztalataira építve, a GK tanácsait, ajánlásait szem előtt tartva tervezzük a Reménység Evangelizációs Központ 2012-es esztendejét. Terveink megfogalmazásakor ugyanakkor nem feledkeztünk meg az intézményünket is nehéz döntések elé állító gazdasági helyzetről, valamint a magyarországi Hetednapi Adventista Egyház jogi státuszának bizonytalanságáról.

Kiemelt feladat

A Reménység Evangelizációs Központ támogatni, illetve szolgálni kívánja a GK által meghirdetett ún. „A nagy küzdelem" programot a könyvkiadás, a média, illetve a Biblia Levelező Iskola területén.

Fontos feladatnak látjuk az Advent Kiadó könyvterjesztői szolgálatának megerősítését. Ennek érdekében az ország egyes összevont gyülekezeti körzeteiben terjesztéssel egybekötött kiadói napokat hirdetünk, amelynek keretében a könyvevangélista szolgálatot kívánjuk népszerűsíteni.

További tervek

Könyvkiadás - címszavakban:

  • missziós kiadványok
  • hitéleti könyvek
  • életmód kiadványok
  • ifjúsági és gyermekirodalom kiadása
  • gyülekezeteink rendszeres tájékoztatása
  • működési alap megteremtése

A Biblia Levelező Iskola vonatkozásában szükségesnek látjuk egy új tanulmánysorozat készítését/fordítását, valamint a gyülekezetek hatékonyabb bekapcsolását ebbe a szolgálatba. Célunk, hogy a levelező iskolai létszámot emeljük, illetve minél több hallgatót tudjunk ven-dégül látni a szép hagyományokkal rendelkező nyári táborunkba.

Az intézmény médiaszolgálatát (internetes TV üzemeltetése - TV-műsorok készítése; rádióműsorok gyártása; internetes honlapok működtetése) - annak ellenére, hogy a www.remenytv.hu oldalon működő internetes televíziónkat 2011-ben havonta 3-5000 vendég látogatta - „visszafogottabban" kell terveznünk. Ennek oka anyagi természetű, ugyanis az összevont intézmény (Reménység Média és Advent Kiadó) önálló működésre is alkalmas könyvkiadói része ahhoz nem elég erős, hogy a nagyon komoly anyagi hátteret igénylő média működését is támogatni tudja.

Amit tervezni tudunk:

  • 9 vallási félóra készítése a Kossuth Rádió megbízása alapján;
  • hangfelvételek készítése, kiadása, sokszorosítása;
  • egyházi rendezvények hang- és videotechnikai kiszolgálása;
  • TV-műsorok készítése; külföldön készült műsorok feliratozása, szinkronizálása; internet TV üzemeltetése; műsorok kiajánlása helyi TV-k részére;
  • internetes honlapok üzemeltetése.

A Remény TV-t érintő kérdésekkel kapcsolatban egyházunk jogi státuszának rendeződését követően, az Unióbizottság segítségével kell döntésre jutnunk - vélhetően 2012 elején.

Terveinkre - amelyeket imádkozó szívvel készítettünk - Isten áldását kérjük!

 

Czinkota András

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista