2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az Egészségügyi Szolgálatok Osztályának cselekvési terve 2012-re
Az Egészségügyi Szolgálatok Osztályának cselekvési terve 2012-re PDF Nyomtatás E-mail

Küldetésnyilatkozat:

Az unió Egészségügyi Szolgálatok Osztálya felszerel és képez lelkészeket és gyülekezeti tagokat, hogy az egészségügyi üzenetet az evangélium jobb kezeként használják.

ESZO és misszió

  • Boldog Élet magazin - Marad az előző évi előfizetési ár: 2290 Ft/6 lapszám. Tartalmi megújulás; új rovatok: környezetvédelem, babatáplálás, nem csak nőknek. Az elkészült új weboldalt folyamatosan frissíti a főszerkesztő: www.boldogelet.hu; webes előfizetési lehetőség. Megköszönjük a gyülekezeteknek a 2011-es előfizetéseket és publikáljuk az előfizetők számát gyülekezetenként.
  • Túra és biciklis életmódtábor  (Mauntendorf, Ausztria; 2012. július 22-29). Árak: felnőtt: 210 Euró + 10000 Ft; 6-14 év között: 154 Euró + 7000 Ft;

    1-6 év között: 91 Euró + 5000 Ft. Az elmúlt két évben nagyon jó kapcsolatépítő lehetőséget jelentett a tábor, és a biciklis lehetőség a fiatal generációt is megmozdította. Ugyanezt reméljük 2012-re is. A reklámban sokat segített az új weblap: www.turatabor.hu, ahova ismét felkerültek az élménybeszámolók és képek.
  • Prevenciós füzetsorozat (Advent Kiadóval együtt). Az ESZO szakemberei egy-egy prevenciós témáról írnak. A prevenciós füzetsorozat bibliai vonatkozások beépítésével dolgozza fel az életmódot érintő témákat. 2011-ben egy ilyen füzet jelent meg, 2012-re legalább még egy megjelenését tűztük ki célul. 
  • MentŐ Mentáliroda. 2010 májusában indult szolgálat orvosi életmód tanácsadói munkáját szervezi az ESZO.

    8-10 adventista orvos vesz rész az önkéntes munkában. Pályázati lehetőségeket keresünk az iroda további működtetésére.
  • ATF életmódtanácsadó és lelkigondozói szakirányú továbbképzés előadói az ESZO szakemberei. Harmadik évfolyam indult 2011-ben. 
  • További lehetőségek: Gyermek-Expo - új helyszíneken, iskolákban; Az Életmóddal az Egészségért egyházi alapítvány támogatásával új panelek készülnek (az eddigieket már rongyosra használtuk).

ESZO a képzésben

  • Olimpiai szombatok 2012 - „Életmódfáklyát a világnak!". Délelőtti igehirdetés és délutáni egészségügyi missziós alkalmak 7 orvos és egészségügyi szakember közreműködésével.
  • DOLESZ tanfolyamvezetők képzése: 2012. április 15., Pécel. Előadók: Dr. Gáspár Róbert és Dr. Gáspár Zsolt. A 2011-ben kiadott új oktatói anyag segítségével képezünk ki új vezetőket, tekintettel az új nemdohányzókat védő törvény lehetőségeire válaszolva.

 

Dr. Ősz-Farkas Ernő

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista