2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az Adventista Teológiai Főiskola munkaterve 2012-re
Az Adventista Teológiai Főiskola munkaterve 2012-re PDF Nyomtatás E-mail

Az Adventista Teológiai Főiskola 2012-es munkatervét három szempont befolyásolja: (1) a 2011-es év terveinek végrehajtásában elért eredmények, (2) az AAA [Akkreditációs Bizottság] közelmúltban tett látogatásakor megfogalmazott irányelvek, (3) a 2012-es évben előttünk álló lehetőségek és kihívások.  Az Adventista Teológiai Főiskola missziója a hittudományok művelése, lelkészek és gyülekezeti tisztviselők képzése, valamint az egyház életével és szolgálatával összefüggő teológiai kérdések megválaszolása. A főiskola ezt a munkát öt területen végzi:

1. alapképzést biztosít a teológia iránt érdeklődő hallgatóknak,

2. szakirányú képzést nyújt egyelőre három területen,

3. gyülekezeti munkásokat képez,

4. szabadegyetemeket tart, amivel bekapcsolódik az evangelizációba,

5. szervezi és vezeti a lelkészek továbbképzését.

Az unió hármas stratégiájának - istendicsőítés, egyházépítés és bizonyságtevés - megfelelően három dimenzióra bontottam a 2012-es szolgálatunkat:

1. Isten dicsőségét szolgáljuk azzal, hogy 2012-ben is folytatjuk a gyülekezeti munkásképzést (szeretnénk ehhez több támogatást kapni a területektől és a lelkészektől, elsősorban azzal, hogy bátorítják a tisztviselőket a részvételre), 2012-ben is szeretnénk lelkésztovábbképzést tartani: (1) egy sáfársági szemináriumra kerül sor a Generál Konferencia részvételével, (2) a vezetés 21 alapvető törvénye címmel szeretnénk egy képzést adni alapvető vezetési elvekről, (3) egy harmadik lehetőséget is biztosítunk, amit még ki kell munkálnunk. Ide sorolnám azt is, hogy haladéktalanul szeretnénk végrehajtani az AAA [Akkreditációs Bizottság] közelmúltban megfogalmazott útmutatásait.

2. Biztató eredményeink vannak az új hallgatók toborzásában, nem annyira a létszámban, mint az összetételben. 2012-ben ki kell dolgoznunk egy közös stratégiát arra, hogy növeljük a hallgatói létszámot.

3. 2011-ben az ATF részt vett a vallás- és lelkiismereti szabadságért folytatott szolgálatban, egy kis könyvet adtunk ki, amit az unió elküldött az országgyűlési képviselőknek. Szeretnénk tovább folytatni a társadalmi párbeszédet, ezért folytatjuk a szabadegyetemi programot, a CSÉN program népszerűsítését, és olyan kiadványokat készítünk és terjesztünk, melyek pozitív képet adnak egyházunkról.

 

Dr. Szilvási József

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista