2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egy keresztség margójára
Egy keresztség margójára PDF Nyomtatás E-mail

egy_keresztseg_margojara_dsc05288Örvendetes esemény tanúi lehettünk 2011. november 12-én. Két házaspár: Báránka István és felesége Éva, testvére Báránka Gábor és neje Mindra döntöttek úgy, hogy szövetséget kötnek az Úrral. Sashalmon a délelőtti vallástétel után a Báránka család közös ebédre hívta magukhoz az egész gyülekezetet rokonságukkal együtt.

Utána délután Rákoscsabán a két gyülekezet együtt örült a keresztelendőkkel. Először a házigazda, Zsilinszky János köszöntötte meleg szavakkal a testvérpárt s az egybegyűlteket, majd az édesapa, id. Báránka István verssel fejezte ki örömét gyermekei döntése felett. Zenei szolgálattal a Rákoscsabai Ifjúsági Kórus készült. A Sashalmi Gyülekezet részéről Albert Anna verssel, Fleischer Istvánné és Török Péterné énekkel dicsőítette Istent a keresztelendők döntéséért. Az igehirdetés és az alámerítés szolgálatát Henter Barna lelkész végezte.

egy_keresztseg_margojara_img_2303A gyerekek a karzatról szemlélték, amint szüleik alámerültek a medencében, akik ezután új emberként jöttek ki a vízből a család és a gyülekezet örömére. Ezután virágözön borította el őket a köszöntő rokonok, testvérek jóvoltából. A befogadó Sashalmi Gyülekezet részéről együtt örültünk velük s Isten áldását kérjük további életükre.

 

„Nagyok az Úrnak cselekedetei, kívánatosak mindazoknak, akik gyönyörködnek azokban" (Zsolt 111:2)

 

-p -é

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista