2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egy hét Jézussal Veszprémben
Egy hét Jézussal Veszprémben PDF Nyomtatás E-mail

egy_het_jezussal_veszpremben_dscf8268„Mikor beléptem az ajtón, azt hittem, rossz helyen járok; stúdiónak berendezett színpad, reflektorok, kamerák... Hol vagyok?" - így köszöntöttek többen a Jézus7 első előadásán.

S valóban, nem egy szokványos előadás-sorozatot tartottunk Veszprémben január 8-14-ig estéről estére a Csermák Antal Zeneiskola nagytermében. A Jézus életének hét híres helyszínét bemutató program még inkább összekovácsolta a veszprémi körzetet. A nemesvámosi testvérek a színpad díszletét készítették el és állították össze, a veszprémi gyülekezet tagjai a meghívók és szórólapok kihordását, valamint a zenei szolgálatot látták el, az előadásokat pedig személyes és barátaik, a balatonfüredi testvérek jelenlétével és Ilyés Dániel szavalataival támogatták. Mindehhez társult a REK munkatársainak áldozatos munkája egy professzionális felvétel kapcsán.

egy_het_jezussal_veszpremben_dscf8263S mindez csak kiegészítette Kovács-Bíró János testvér magával ragadó előadásait, aki felkészülten és hitelesen elevenítette fel Jézus születését, tanításait, gyógyítását, áldozatát, megható, egyedi történetekkel. Isten Lelkének jelenléte érződött abban, hogy a kétszáz fős terem minden alkalommal megtelt, és azokban a véleményekben, melyekkel a vendégek értékelték a sorozatot, a visszajelző lapokon: „Nagyon mélyen megérintett", „Jézus közelében éreztem magam", „Feltöltődtem lelkileg", „Sok új ismeretet szereztem", „Sok dolgot megértettem a Bibliából, amit eddig nem tudtam hova tenni", „Megtanultam megbocsátani"...

Végezetül álljon itt egy-egy rövid bizonyság, két testvér elbeszélése nyomán:

„Hogy milyennek láttam a Jézus7-et és mit jelent ma Jézus személye? Munkatársammal kapcsolatban tapasztaltam ezt meg, aki végignézte, ahogy a sorozat előtti héten, a műhelyemben készítettük a színpadi díszletet, kellékeket. Majd a kezdés előtt felhívtam telefonon és megkérdeztem, lenne-e kedve eljönni és a helyszínen megnézni a végeredményt. Néhány perc múlva visszahívott azzal, hogy szívesen eljönne, de hozná az édesanyját is. Jó volt így együtt menni minden este és hallgatni Jézus életének mai tanulságait" (Kövesi Z.).

„A Jézus7 megmozgatta a családunkat éppúgy, mint a környezetünket. Minden este jött velem valaki az ismerőseink, barátaink közül. Mit tapasztaltunk? Volt, aki most volt először ilyen alkalmon, s bár kicsit bizonytalankodva indult, s aztán örömmel jött, majd' minden este; volt, akinek teljesen új volt az evangélium bemutatása, de csak úgy itta az Igét, s voltak, akik bár már hallottak ezekről a dolgokról, számukra hiterősítés volt ez a hét. Összességében elmondhatom: ez a hét Jézussal mindannyiunk számára igazi lelki felüdülést jelentett" (Agg D.-né).

S aki szeretné ismét feleleveníteni, milyen volt ez a hét Jézussal, hamarosan megvásárolhatja a REK által készített DVD-t, vagy megtekintheti az egyes előadásokat a www.remenytv.hu oldalon, illetve meghallgathatja a www.hnaveszprem.gportal.hu honlapon.

 

Tóth Szilárd

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista