2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szombatkonferencia presbiterszenteléssel
Szombatkonferencia presbiterszenteléssel PDF Nyomtatás E-mail

szombatkonferencia_presbiterszentelessel_122012. január 21-e eseménydús, áldásokkal teli nap volt a Szegedi Gyülekezet életében. Szombatkonferenciára gyűltünk össze, melyre a környező gyülekezetekből is érkeztek testvérek. Ez alkalommal került sor Pilán Viktor testvérünk presbiterré szentelésére is.

Az istentisztelet első részében Várhelyi Zoltán (TET titkár) testvérrel feltettünk néhány kérdést önmagunknak: Hallottam-e már Isten elhívását? Hogyan lehetünk Isten „reaktivált nyugdíjasai"? A válaszokat Ábrahám életén keresztül kerestük, aki meghallotta Isten szavát, és önmagát átadva, megújult lélekkel képes volt azzá válni, amivé Isten akarta formálni.

A felszentelés előtt Hegyes Horváth Géza (TET elnök) testvér kiemelte a presbiteri szolgálat fontosságát és szerepét Isten népének vezetésében.

A közös ebédet követően ifj. Szőllősi Árpád (TET pénztáros) testvérrel nyitottuk meg ismét Isten Igéjét. Megvizsgálhattuk a Szentírás hatását az életünkre, melynek, mint személyes lelki táplálékunknak, a mindennapjaink részét kell képeznie.

A délutáni órát fórum követte, majd Várhelyi Zoltán vezetésével egy bibliai vetélkedővel zártuk a napot.

A napot a helyi énekkar, a szegedi, deszki, hódmezővásárhelyi, békési fiatalok énekszolgálatai, valamint versszolgálatok tették még gazdagabbá. Isten vezetését és áldását kívánjuk ezúton is Pilán Viktor testvérünk életére és szolgálatára!

 

Szabó Judit

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista