2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 10 éves fennállását ünnepelte a Vasi Missziós Gyülekezet
10 éves fennállását ünnepelte a Vasi Missziós Gyülekezet PDF Nyomtatás E-mail

p10200732012. február 4-én Szombathelyen, vendégeinkkel együtt emlékeztünk meg gyülekezetünk fennállásának 10. évfordulójáról. A résztvevőket Szilvási Csaba helyi lelkész köszöntötte. Megtiszteltek bennünket jelenlétükkel a korábban 9 évig itt szolgált Gyürüs István és Kormos Tivadar, aki eddig is minden jeles ünnepünket velünk töltötte. Gyülekezetünk visszaemlékezésének színvonalát emelte a Hévízi Gyülekezet énekkarának szolgálata. A Soproni Gyülekezetet Horváth Sándor képviselte, aki verssel köszöntött bennünket. A Szombathelyi Bibliai Szabadegyetem hallgatói is szép számmal voltak velünk a mai szombatnapon.

p1020070A gyülekezeti krónika ismertetése után a naplók megtekintését ajánlottuk a vendégeknek, hiszen az elmúlt 10 év gazdag eseményeiről a naplók „beszélnek" a legjobban. A Gyürüs házaspár, István és Panni, 2001-ben költözött erre a területre, ahol fáradhatatlanul dolgoztak 9 évig. Sokféle módon léptek kapcsolatba az emberekkel a megyében: életmód- és főzőtanfolyamok, dohányzásról leszoktató tréning, kézműves szakkör és kiállítások, szülők köre, gyermek játszóház, jótékonysági hangversenyek, segélycsomagok osztása a rászorulóknak, előadások öregotthonokban és börtönben, túrák, autóbuszos kirándulások, nyári táborok és sok-sok vendéglátás az otthonukban. 2010 őszén szolgálati területet cseréltek Szilvási Csaba lelkésszel. Azóta folytatódik a megkezdett munka a megyében.

a_vasi_misszio_10_eves_jubileuma_panni_309Az ünnepi igehirdetéseket Gyürüs István és Kormos Tivadar lelkészek végezték. Gyürüs István lelkész kissé meghatódva fejezte ki a Szombathelyi Gyülekezet iránti szeretetét. Kormos Tivadar lelkész pedig önmagához hűen gitárral kísért énekléssel is megörvendeztetett bennünket, fokozta az ünnepi hangulatot.

Az ünneplés második részében is felcsendült a közös énekszó; hallhattuk Isten Szavát igehirdetések által. Végül kivetített képeket nézegettünk az elmúlt 10 év eseményeiről. Célunk: hogy felemeljük Isten Szavát, a Szentírást; megismertessük Jézust, aki nemsokára eljön hatalommal és dicsőséggel. Továbbra is várnak ránk feladatok, ehhez kérünk erőt és segítséget Istentől, hiszen tudjuk: az Úr vezeti népét.

 

Mándli Éva

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista