2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow "Menj haza a tieidhez, ...” – Önkéntes evangélizátorképzés
"Menj haza a tieidhez, ...” – Önkéntes evangélizátorképzés PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

dscf8647 A veszprémi körzet immár harmadik alkalommal vált önkéntes evangelizátor-képző központtá. Február 18-án a Csermák Antal Zeneiskola Aulájában 250 fő vett részt a képzést megelőző istentiszteleten, majd délután a képzésen, mely a nemesvámosi gyülekezet imatermében történt. A képzés 19-én a veszprémi gyülekezeti teremben folytatódott vasárnap délutánig, amikor majdnem 100 személy vett részt aktívan a képzésben. A képzés előadója Kovács-Bíró János volt, aki ebben a körzetben kezdte szolgálatát és jelenleg a Transzeurópai Divíziónál teljesít szolgálatot, ahol az Evangelizációs Osztály, a Lelkészegyesület és a Személyes Szolgálatok Osztályának a vezetője. A képzésen első alkalommal fiatalok is részt vettek. Az alábbiakban arról olvashatunk, hogyan élték meg ők ezt a programot.

DET

„Kövessetek engem, és én emberhalásszá teszlek benneteket!" (Mt. 4:19)

2012. február 18-19-én önkéntes evangelizátor-képzésen vehettünk részt Veszprémben. Szombat reggel Tóth Szilárd lelkésszel vettük át a szombatiskolát, ami a szombat fontosságáról szólt. Az istentisztelet számos szép szolgálattal kezdtük meg. A prédikációt dr. Ősz-Farkas Ernő, a DET elnöke tartotta, amiben kifejtette, hogy úgy vezessük az embereket Jézushoz, ahogy a tanítványok is tették: örömteli szívvel, Jézus szeretetével és megbocsátásával evangelizáljunk.

dscf8690A délutáni előadásokra a Nemesvámosi gyülekezetben került sor. Dr. Ősz Farkas Ernő az Esettanulmányok és tapasztalatok című előadásában kifejtette, hogy az evangélizációt ne úgy hirdessük, mint valami reklámterméket, mert ez annál sokkal fontosabb. Majd következett Kovács Bíró János előadássorozata, amiben részletesen átvettük a hármas angyali üzenet mondanivalóját az evangélizációban. Az örök igazság, amit hirdetnünk kell a föld lakosainak. Ezt követően hallhattunk arról, hogyan készítsük fel a gyülekezetet lelkileg az evangélizációra.

Másnap reggel a veszprémi gyülekezetben folytatódott a képzés. Kovács-Bíró János előadásának alapigéje Mk 5:19 volt: „Jelenítsd meg nekik, mely nagy dolgot cselekedett veled az Úr". Isten áthidaló szeretete és segítsége mindig jelen van az életünkben. Ezt követően a személyes kapcsolatteremtésről és barátságról beszéltünk; hogy hogyan közelítsük meg az embereket, hogy megismerjenek minket, barátaink legyenek és ezzel Istent is megismerjék. Szó volt különböző kreatív módszerekről, amelyeket Isten szeretetének átadásában használhatunk fel, valamint volt lehetőség arra, hogy kiscsoportos műhelymunkában elbeszélgessünk saját gyülekezetünk erősségeiről, növekedési területeiről.

Dr. Ősz-Farkas Ernő záró gondolatai után lelkileg feltöltődve, új ismeretekkel gazdagodva tértünk haza. Hálásak vagyunk Istennek e nagyszerű hétvégéért. Bízunk benne, hogy az Úr felhasznál bennünket e csodálatos szolgálatban.

 

Szenes Dóra és Szenes Dávid

 


 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista