2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A hit és tanulás 35. konferenciája Hongkongban
A hit és tanulás 35. konferenciája Hongkongban PDF Nyomtatás E-mail

A hongkong-i Adventista szemináriumban megtartott konferencia résztvevői

2007. március 11-22. között szervezte meg a Generál Konferencia a „Faith and Learning" 35. konferenciáját a kínai Hongkongban. Mintegy két-háromszáz potenciális résztvevő közül választották ki azt a harminc személyt, akik meghívást kaptak erre az alkalomra. Európából három személyt hívtak meg, a Magyar Uniót dr. Tokics Imre testvérünk képviselte.

A délelőtti órákban a témával kapcsolatos előadásokat hallgattak meg a résztvevők, délután pedig a könyvtárban írták és fogalmazták a dolgozatokat. Minden résztvevőnek egy húsz oldalas tanulmányt kellett elkészíteni a választott témával kapcsolatban. Három nagy tudású professzorral kellett egyeztetni naponta, akik hathatós tanácsaikon keresztül segítséget nyújtottak a nemzetközi résztvevők számára.

A reggeli és esti áhítatokra nagy hangsúlyt helyezett dr. Humberto Rasi testvér, aki évek óta szervezi a hit és tanulás integrációját az adventista egyházban. A résztvevők a világ különböző részéről képviselték intézményeiket. A konferencia zárónapján minden résztvevő egyórás előadásban mutatta be dolgozatának lényeges elemeit, és ezt követően a feltett kérdésekre adott választ. Dr. Tokics Imre a magyarországi lelkészképzés jövőjéről írta meg tanulmányát. A dolgozatokat még ebben az évben megjelenteti a Generál Konferencia Nevelési Osztálya egy kötetbe foglalva, és megküldi az összes adventista könyvtár számára.

   A Kínai Unió az Észak-ázsiai Csendes-óceáni Divízióhoz tartozik, amelynek 945 gyülekezete és megközelítőleg 350 ezer tagja van. A Kínai Uniót 1999-ben szervezték újjá, mivel az 1949-es alapításhoz képest megváltoztak a körülmények. Kínában nincs európai mércével mért vallásszabadság, de ennek ellenére ezrek és ezrek végeznek önkéntes misszionáriusi tevékenységet, melynek hatására dinamikusan növekszik az egyház.

 

(TIT)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista