2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Romamissziós találkozó Szegeden
Romamissziós találkozó Szegeden PDF Nyomtatás E-mail

romamisszios_nap_22012. február 4-én országos és nemzetközi Gábor találkozónak adott otthont a Szegedi Gyülekezet, immár 2. alkalommal. Egy egész napot kitöltő, áldásokkal teli program részesei lehettünk. A tartalmas szolgálatok által bepillantást nyerhettünk a Gábor testvérek életébe, jobban megismerhettük kultúrájukat és történelmüket.

A délelőtti szolgálatok sorát Samu Gábor (Bukarest) kezdte, aki a Gáborok közül elsőként végezte el a teológiát, majd hallhattuk Hegyes-Horváth Géza (TET elnök) testvért és Gyelu Vasziljev (Bukarest) fiatal lelkész testvért is. Az igeszolgáltatok között a temesvári és aradi Gábor férfikar énekei emelték szívünket közelebb Istenhez.

romamisszios_nap_3Délután Gábor Jankó, Gábor Demeter, Zólyomi Renáta (uniópénztáros), majd Balog Zoltán államtitkár és Ócsai Tamás (unióelnök) szólta Isten Igéjét. Valamennyi szolgálattevő a személyes hittapasztalatok megosztásán túl arról szólt, hogyan lehet a saját életünket alárendelni Isten akaratának, hogyan lehet az Isten ügyéért munkálkodni, az evangélium terjedését segíteni, legyünk gáborok, romák vagy magyarok. Istennek célja van minden emberrel. Legyünk mindig készek, mert nem tudhatjuk, mikor hív el Isten a szolgálatra. A kifogások keresése helyett fogadjuk el a hívást. A kereszténységünknek meg kell előznie, hogy milyen nemzetiségűek vagyunk.

E nap alkalmával ismét érezhettük e világszéles egyházhoz való tartozás örömét, és a határokat is átlépő testvéri szeretetet. Isten Igéjének átalakító ereje van. A közös hit, a közös reménység és a közös célokért való munkálkodás által lehetünk Isten nagy családjának részesei.

 

Szabó Judit

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista