2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jézus7 a 7tv-ben
Jézus7 a 7tv-ben PDF Nyomtatás E-mail

jezus7_a_7tv-ben2012. február 23-án ért véget Tasson a - január 5-től, csütörtökönként tartott - Jézus7 programsorozat. A helyszín a vallási elköteleződéstől mentes Könyvtár volt, amit az Önkormányzat jóvoltából teljesen ingyen megkaptunk.

A tassiak nyomtatásban a negyedévente megjelenő Tassi Hírmondó cikkéből, a színes Tassi Programnaptárból és mindössze 3 db (A4-es méretű!) plakátról értesültek a készülő programról. Tasson nem volt lehetőség óriásplakátot kitenni, de a más településen keresztülutazók így is ismerték a Jézus7 címet - ami nem alakult volna így, ha ez a program csupán helyi kezdeményezés. A helyi - 10 településen fogható - 7tv gondoskodott a reklámozásról a képújságban megjelenő részletes programmal és a REK által készített mozgóreklámmal. A helyi református lelkész lelkesen hívogatott mindenkit a készülő programra, a parókia hirdetőtáblájára kitette a plakátot, az ökumenikus imahét minden egyes napján kijelentette, mint látogatásra érdemes programot, és a csütörtöki ökumenikus imaalkalmat egy órával hirdette meg a Jézus7 előtt, hogy az érdeklődők mindkét programon részt vehessenek - ami meg is történt, mert mindenki átvonult a parókiáról a Könyvtárba.

A vendégek száma (a gyülekezeti tagokat nem számolva) 25 és 35 között mozgott. A vendégek között majdnem kivétel nélkül minden alkalommal jelen volt a polgármester a feleségével, a volt polgármester a férjével, nyugdíjas tanárok, az adventista öregotthon jelenlegi és nyugdíjas dolgozói közül néhányan. Az előadás-sorozat legalább egy részén részt vett az iskola-igazgatónő, a falu jegyzője a férjével és sokan olyanok, akik még karácsonykor sem mennek el a templomba.

Az előadások mindegyikét a helyi 7tv munkatársa rögzítette, így vasárnaponként kétszer, a vallási műsorban 10 környező településen (Apostag, Dunaegyháza, Dunavecse, Kunadacs, Kunpeszér, Kunszentmiklós, Szabadszállás, Szalkszentmárton, Tass, Újsolt, Solt egyes területein) látható a Tasson megtartott Jézus7 sorozat.

A hetedik rész utánra egy összefoglaló alkalmat hirdettünk, amikor a vendégeknek volt lehetőségük megosztani a tapasztalataikat a sorozattal kapcsolatban. Több hozzászóló szerint a sorozat segített a hiányzó bibliaismereteket pótolni és a meglévőket rendezni. A könyvtáros szerint „a Könyvtárnak megváltozott a levegője az előadások alatt". Egy nyugdíjas tanárnő több rövid, saját verset olvasott fel, a polgármester pedig megerősítette a közönség előtt, hogy továbbra is ingyen biztosítják a termet a folytatáshoz.

Április végéig a program Jézus7 Plusz címen folytatódik szintén a Könyvtárban. A következő 7 alkalmon megvizsgáljuk, hol volt Jézus az Ószövetségben, mit tanít Jézus a gonoszról, Önmagáról, a Bibliáról, visszajöveteléről, a nyugalomnapról és az ítéletről.

 

Zoboki Nóra

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista