2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Látogatás a martonvásári gyermekotthonban
Látogatás a martonvásári gyermekotthonban PDF Nyomtatás E-mail

_mg_6026kMárcius 3-án újabb látogatást tettünk a martonvásári gyermekotthonba. A kapcsolatot 2011-ben vettük fel az intézménnyel és az ott lakó gyerekekkel. Első találkozáskor kialakult a szimpátia a Lovasberényi Gyülekezet gyermekei és az intézet lakói között. Nagyon jó hatással voltunk a fogyatékkal élő gyermekekre, de az otthon lakói is nagy hatással voltak a mi gyermekeinkre.

Karácsony előtt meglátogattak minket a gyermekek és a nevelőik Lovasberényben. Különböző játékok és kézműves foglalkozás mellett kürtőskalácsot sütöttünk, melynek nagyon örültek. Újabb egyeztetés után, most mi látogattunk el hozzájuk. Az volt a kérésük, hogy találkozzunk gyakrabban, mint eddig, mert a gyermekek nagyon igénylik ezeket az alkalmakat. A gyülekezet ifjúságával, a gyerekekkel és a szülőkkel együtt elhatároztuk, hogy havonta fogunk velük találkozni. Sok játék, beszélgetés, éneklés, zenélés, kézműves foglalkozás zajlik ezeken az alkalmakon.

_mg_6032kNagy szükségük van az otthonban lakó gyermekeknek arra, hogy ne csak anyagiakkal segítsük őket, hanem érezzék a szeretetet, törődést, odafigyelést. Nagyon nagy szeretet van bennük, amelyet ki tudnak mutatni és át tudnak adni, ha van kinek. Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy a nevelők és a gyerekek szívesen fogadnak minket. Elmondásuk szerint „ezekből az alkalmakból merítenek erőt a hétköznapok nehézségeihez." Örülünk annak, hogy egy kis vidámságot tudtunk vinni az otthonba, és reméljük, hogy lesz még sok ilyen alkalmunk a barátságok és a kapcsolatok ápolására.

 

Földesi Hajnal

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista