2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egy lépéssel közelebb
Egy lépéssel közelebb PDF Nyomtatás E-mail

im_logo„Kevesen vagyunk ehhez."
„Csak egy vagyok a sok közül. Mit tehetnék én egymagam?"
„Hol, kiket szólíthatnék meg? Nem értek én semmihez!"
„Én szívesen misszióznék, de hát... ugye, érted miről beszélek?"

Ezeket a mondatokat akár ki is törölhetjük szótárunkból. Mindenre van lehetőség, van mód és alkalom. Isten feladatot adott - ehhez pedig ad eszközöket is. Ezek egyikéről, az internet adta missziós lehetőségről tartottuk meg az első magyarországi képzést 2012. március 2-4 között, Békásmegyeren.

im_kepzesPénteken este egy családias, jó hangulatú ismerkedéssel indítottunk, üdvözölve a szombatot. A délelőtti lelki töltekezés után a képzésre többen csatlakoztak, amit Miroslav Pujic, a TED Kommunikációs Osztályának vezetője és Mirjana Kicusic (LIFEconnect) tartottak. Segítségükkel jobban kitisztult a kép bennünk a misszió és az internet lehetséges kapcsolatáról és a posztmodern ember ismertetőjeleiről és igényeiről.

Ismeretes, hogy nagyon sokan használnak internetet, és idejük jelentős részét böngészéssel, a közösségi média hálójában töltik. Az alapelv a következő: „Ne várd, hogy az emberek menjenek hozzád, TE menj, indulj el és szólítsd meg őket!" A LIFEconnect internetes oldal ezt az alapelvet követi - kapcsolatépítés és ápolás, Istenhez vezetés egyszerű, otthonról is végezhető módon. A munkához a digitális misszionáriusok csoportja adja a magot - bárkiből lehet Isten munkatársa, ez a feladat nem igényel különleges képességeket, csupán Isten iránti szeretetet.

A program végeztével olyan digitális misszionáriusok kis csapata hagyta el a helyszínt, akik vállalták, hogy hétköznapjaik során szeretnének tenni Istenért és másokért - a csapathoz természetesen bárki csatlakozhat, aki érez magában ehhez elhívást. Amennyiben érdekel ez a lehetőség, keresd André Krisztinát a következő címen: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges .

 

A. K.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista