2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ünnepélyes gyémántlakodalom
Ünnepélyes gyémántlakodalom PDF Nyomtatás E-mail

a Budapest, Székely Bertalan utcai gyülekezetben

unnepelyes_gyemantlakodalom_dscf2934Házasságkötésük 60. évfordulóját ünnepelte Erdélyi László és neje, Kelemen Ilona, akik 1952. március 10-én kötöttek Isten és a gyülekezet színe előtt örök hűséget egymásnak.

A jeles évforduló ünnepélyére a Budapest-Terézvárosi Gyülekezet kápolnájában került sor, ahová eljöttek testvéreink családtagjai, barátai, hittestvérei és a meghívott vendégek.

Erdélyi Lászlót és kedves feleségét három gyermekkel áldotta meg az Úr: Klára, László és Ágnes.

Szabó Ottó - a gyülekezet egyik presbitere - bevezetőjében örömteli szavakkal köszöntötte az ünneplő házaspárt: „Példaképeinkké váltatok mindketten az évek során! Tisztelünk és becsülünk benneteket!"

A család minden jelenlevő tagja énekkel, zeneszámmal dicsőítette Istent, és gratulált, szeretettel vette körül őket. Nyári István előadóművész költeménnyel köszöntötte az ünnepelteket. Dr. Abaházi Attiláné mély átéléssel szavalta el Erdélyi László erre az alkalomra írt versét.

unnepelyes_gyemantlakodalom_dscf2867Dr. Tokics Imre, a gyülekezet lelkésze igehirdetésében kiemelte: „A család és a szolgálat nem szakítható el egymástól. Erdélyi László, mint igazi lelkipásztor, mindig tudta, hogy az adott helyzetben mikor, melyik élvez prioritást. S ezt bemutatja az, hogy mindhárom gyermeke aktív keresztény életet él, valamint unokái is az Úr szolgálatában állnak."

Az ünnepélyes pillanatokban Erdélyi László és felesége örömteli szívvel álltak meg az Úr házában, hogy megerősítsék 60 év után is házasságukat, újra kimondták az igent.

Majd Tokics Imre testvér hálaadó imádságot mondott. Megköszönve testvéreink példamutató életét az Úrnak. „Urunk, te velük voltál az élet küzdelmeiben, jóban, rosszban kitartottak egymás mellett, nem hagyták el egymást, és nem hagytak el téged sem."

Erdélyi László testvér megköszönte a gyülekezet figyelmességét és szeretetét, majd így szólt az egybegyűltekhez: „Igyekezzünk, hogy házasságunkban kedves emlékek legyenek és kevés fájó emlék."

Ilonka nénitől a különleges ünnepély végén megkérdeztük: Mi volt a legfontosabb számára az elmúlt hatvan évben? „Istent szolgálni... és azután már minden jött magától. Az életben az embernek három célja van. Megkeresni Istent. Rátalálni. Őt szolgálni. Nekünk ez volt a legfontosabb az életben" - válaszolta.

Kívánjuk Erdélyi Lászlónak és kedves feleségének, hogy érezzék, az Úr velük volt fiatalkori éveikben éppúgy, mint idős napjaikban. Kísérje minden lépésüket a jó Atya, hogy semmi se történjen velük az Ő tudta nélkül!

2012. március 17-én szép, felemelő ünnepség volt ez a hűségről.

 

(TINÉ)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista