2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Növekedni a hitben
Növekedni a hitben PDF Nyomtatás E-mail

noi_imanap_2012_sta60023A Női Szolgálatok Osztálya 2012. március 24-én újból imanapot tartott a Budapest- Józsefvárosi Gyülekezetben. Erre az alkalomra Clair Sanches-Schutte, a Transzeurópai Divízió Női Szolgálatok Osztályának vezetője érkezett Magyarországra.

Szombat délelőtt Tábita példáján keresztül, a hitben való növekedés szükségességére hívta fel a figyelmünket, arra a hitre, amely a mi jó cselekedeteink által nyilvánul meg. Délután a rendhagyó istentisztelet keretében kisebb csoportokban elmélkedtünk és beszéltünk Isten tulajdonságairól, Isten neveiről, a megbocsátó ima fontosságáról, és emlékként a Jézus által tanított mintaimát saját készítésű könyvjelző formájában vihettük haza.

noi_imanap_2012_sta60014A program vasárnap délelőtt imareggelivel folytatódott, ahol a testvérnők Eszter példája és az egymással megosztott személyes tapasztalatok által kaphattak bátorítást. A testvérnők így nyilatkoztak az alkalomról:   

A Női Szolgálatok Osztályának imaközösségében egy mondás ragadott meg, amely azóta sokszor eszembe jut, és próbálom alkalmazni: „Ha sok citromot kaptál, készíts belőle limonádét!"

Mindannyian sokszor citromokat - rossz, savanyú élményeket, szavakat - kapunk. Hogyan kezeljük ezeket? Hogyan tudunk ebből limonádét - kellemes érzéseket, megnyugtató gondolatokat - készíteni?

Erre bibliai példa Eszter története. Csak tette és mondta azt, amire a Szentlélek indította, bátorsággal és teljes bizalommal. Nem a körülményekre és az emberekre nézett és hallgatott.

Nem szabad a savanyú „citromot" nézni, hanem arra a kellemes, édeskés, üdítő, limonádé ízre kell gondolni, ami abból készülhet.

A „citromok" nem tűnnek el, sőt  a limonádéhoz kell a citrom is, de nem mindegy, hogy milyen az arány a savanyú és az édes íz között. Tanuljuk meg a helyes arányt, és mi készítsük el magunknak a limonádét! Figyeljünk Eszter történetére, és legyen minden citromból üdítő limonádé más és magam számára!

Bodnár Jánosné

noi_imanap_2012_sta60020Számomra ez a két nap igazi kikapcsolódás és felüdülés volt. Nagyon tetszett, hogy kreatív szemléltető eszközök segítségével tanulmányoztuk a hitben való növekedés fontosságát. Ez azért volt jó, mert így vizuálisan is rögzült, és nem olyan könnyen felejti el az ember.

Áldásos és követendő példa volt a családias hangulatú imareggeli alkalom. Más tapasztalatát hallva az én hitem is erősödött, és úgy éreztem, hogy az Úr ma is képes számos csodát tenni az életünkben. Megerősödött bennem az a tudat, hogy az imának tényleg a vezető helyet kell elfoglalni a mindennapjainkban.

Megérthettük azt is, hogy mi nők - bármilyen egyszerűek is vagyunk - egyen-egyenként nagyon értékesek vagyunk Istennek, és célja van velünk.

Hálás vagyok az Úrnak, hogy kaptunk némi segítséget és ötletet, hogy miként lehet a ránk bízott munkát a saját gyülekezeteinkben elvégezni.

Szenes Erzsébet

 

Cs.-N. É.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista