2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jézus útjait követtük Albertirsán
Jézus útjait követtük Albertirsán PDF Nyomtatás E-mail

jezus_utjait_kovettuk_albertirsan_dsc000152011. december 15-től 2012. március 17-ig vetített képes előadás-sorozat keretében megismertük Jézus életének hét híres helyszínét, melyek fontos állomások voltak akkor is és számunkra ma is. Megindító volt látni azokat a helyeket, ahol Jézus kétezer évvel ezelőtt járt, tanított és gyógyított, örült és szenvedett mindannyiunkért.

Az előadásokra - melyeket a Móra Ferenc Művelődési Házban tartott Bodnár János lelkész - ismét hívtunk és vártunk vendégeket.

Ez év januárjától a szombati gyülekezeti alkalmainkat is ezen a helyen tartjuk, ahová korábbi kedves vendégeink szintén el szoktak időnként látogatni, így együtt tanulunk Isten szeretetéről, tetteiről.

A településen sok helyre kitettük plakátjainkat, hívtuk ismerőseinket. Azok a kedves vendégeink, akik az utóbbi időben gyülekezetünket látogatták (4-6 fő), többször eljöttek ezekre az alkalmakra is. Részükre könyveket, naptárakat, könyvjelzőket ajándékoztunk, és hívtuk őket további programjainkra is.

jezus_utjait_kovettuk_albertirsan_dsc00012Ez az előadás-sorozat a megváltási terv kulcsfontosságú helyeit mutatta be. Hallhattunk a Bibliába leíratott ígéretekről és azok beteljesedéséről, megismerkedhettünk jelentőségteljes hegyekkel, ahol nagyon fontos és komoly, egyben felemelő dolgok történtek. Ellátogattunk a boldogmondások hegyére, melyekről az elmúlt évben részletesen is hallottunk előadásokat. Újból megállapíthattuk, hogy a Jézussal való találkozás többek gondolkodásában gyökeres változásokat eredményezett. Ha akarjuk, ez ma is megtörténik, csak kérnünk kell. Láthattuk azt is, hogy van, amikor a lehetetlen is lehetséges. Újból az eszünkbe vésődött, hogy az a jó, ha döntéseink Jézus mellett egy életre szólnak.

A korábbi kiemelkedő események helyszíneinek szemlélése közben megható volt látni, hogy a kétezer éve történt dolgoknak mennyi emléket állítottak, és azokat ma is milyen sokan látogatják.

Fogadjuk el ma is mi is Jézus hívását! Kedves vendégeink közül ketten elfogadták, és a keresztségre készülnek. Istennek adunk értük hálát.

 

K. Lné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista