2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Sikerrel debütált a Gyűrű-kúra klub
Sikerrel debütált a Gyűrű-kúra klub PDF Nyomtatás E-mail

gyuru-kura_klub_p1010827Régi álmunk teljesült március 24-én, amikor egy csapatban láthattunk 43 párt, akik az elmúlt évek Gyűrű-kúra rendezvényein vettek részt, és rajtuk kívül sok új párt is.

Gondoltunk egy nagyot! Mi volna, ha a programjainkon résztvevő párokkal nemcsak egy hétvégén találkoznánk, hanem lenne egy rendszeres alkalom, amelyen újra és újra láthatnánk egymást, nyomon követhetnénk egymás életének, házasságának alakulását, tovább ápolhatnánk a kialakult barátságokat, és újabb kapcsolaterősítő impulzusokat oszthatnánk meg egymással?

A félévnyi tervezés, valamint az anyagi háttér felkutatása után március 24-én debütált a program. A rendezvény népszerűségét mutatta, hogy 43 pár jött el az ország legkülönbözőbb pontjairól. Budapest és környéke mellett Szegedről, Sopronból, Pécsről és számos más távoli városból is érkeztek a résztvevők. 

gyuru-kura_klub_p1010819A nap témája a házasság célja és a házasságban kitűzött célok elérése körül forgott. Mihalec Gábor bevezetője után vendégelőadónk, Clair Sanches-Schutte tartott előadást a célok fontosságáról és azok eléréséről. Az előadáson túl a program anyagi hátterének megteremtéséért is hálásak vagyunk Clairnek, akinek hivatala pályázati úton jelentős összeget biztosított a program megvalósítására. Simon Zsani és Márk zenei betétje, a Kibicher házaspár filmbemutatója, valamint a Clair által vezetett mókás játékok gondoskodtak arról, hogy az est ne csak előadásokból álljon, de a közös nevetésnek, barátkozásnak, ismerkedésnek és beszélgetésnek is legyen helye. 

A program része volt egy kellemes vacsora is, amelyért külön köszönetet mondunk Szilvási Annának és csapatának, akik a vendéglátó gyülekezet részéről hatalmas segítséget nyújtottak a zökkenőmentes lebonyolításhoz.

A Gyűrű-kúrán tanultak felelevenítésére - és kedvcsinálóként azok számára, akik még nem vettek részt ilyen hétvégén - Csizmadia Róbert és Mihalec Gábor megtartották a 10 részes foglalkozás-sorozat első részének rövidített változatát. Az est egyik különös fénypontja volt a házassági árverezés. Nem, ez nem arról szólt, hogy a férfiak végre megszabadulhattak zsémbeskedő feleségeiktől, és még pénzt is kaptak értük, hanem a párok hoztak magukkal valamilyen házassággal kapcsolatos tárgyat - ezek kerültek (klopfoló) kalapács alá. Sokan hoztak könyveket, de akadtak különös képkeretek, saját énekek tartalmazó CD lemezek, fürdőkészlet és masszázsolaj is. Az egyik legkreatívabb ötlettel az Illyés házaspár állt elő, akik egy kétnapos pihenést bocsátottak árverésre egy pár számára, teljes ellátással, ausztriai otthonukban. A befolyt összeget (46 900 Ft) a februárban létrehozott Gyűrű-kúra barátságalapba helyeztük, amelyből rászoruló párokat támogatunk, hogy részt vehessenek kapcsolaterősítő programjainkon. Az alapot azzal a céllal hoztuk létre, hogy senkinek se kelljen a pénz hiánya miatt lemaradnia egy jó lehetőségről. A februári házassági felkészítő hétvégén befolyt adománnyal összesen így már 61 560 Ft van az alapban. Köszönjük!

Szeretettel várunk benneteket a következő Gyűrű-kúra klubra is, melynek témája a „Házassági konfliktusok" megoldása lesz. Időpont: 2012. június 9., 15 órától. Helyszín: 1083 Budapest, Práter u. 12. A program szórólapját és plakátját keresd a helyi gyülekezetben!

 

Mihalec Gábor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista