2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyermektanítók országos találkozója és továbbképzése
Gyermektanítók országos találkozója és továbbképzése PDF Nyomtatás E-mail

gyermektanitok_orsz_talalkozoja_es_kepzese_img_07502012. március 18-án, a Józsefvárosi Gyülekezet adott otthont a gyermektanítók találkozójának. Ezen a napon hallgattuk meg Szőllősyné Nagy Annamária beszámolóját az őszi, angliai advisory-ról. Szőllősyné Nagy Annamária a TET gyülekezeteiben működő gyermekiskolák és gyermektanítók felelős munkatársa, a Gyermekosztály Bizottságának tagja. Beszámolójában különös hangsúllyal beszélt a család (szülők) és a gyermek, valamint a család-gyermek és a gyülekezet kapcsolatáról.

Ezután Bodnár Jánosné Zsóka által összeállított képzési anyaggal ismerkedhettünk meg. Ennek a lényege, hogy milyen legyen a gyermektanító személye, és milyen legyen gyermektanításunk módszertana. Bodnár Jánosné a DET gyülekezeteiben működő gyermekiskolák és gyermektanítók felelős munkatársa, a Gyermekosztály Bizottságának tagja.

A közös ebéd után megbeszéltük a TED által kiírt pályázat elnyerésének lehetőségét. A TED egyszer már pályázat útján segítséget nyújtott gyermek egészségexpok megtartására. Most ismét lehetőség nyílik, hogy egyházunk kiemelt programját, az egészséges életmód alapjait gyermekekkel megismertethessük. Azok a gyülekezetek, amelyek szeretnének részt venni a megvalósításban, jelentkezzenek a két felelős munkatárs valamelyikénél, mert van még lehetőség pályázati pénz elnyerésére!

A délutáni fórum keretében a gyermekiskolai tanításhoz szükséges segédanyagokról, beszerezhető tanítói füzetekről volt szó. A nap érdekessége az a videó volt, amelyet a szolnoki Szünidei Bibliatáborról mutatott be Csomorné Szabó Tünde, a Szolnoki Gyülekezet gyermekiskola-vezetője. A rengeteg ötlet, értékes tudnivaló bemutatása hasznos volt minden résztvevő számára, aki kész belevágni egy ilyen program megvalósításába. A szolnoki nyári gyerektábor például arra épült, hogy először egészségügyi előadás és bemutató volt általános iskolákban, majd a tábort ott hirdették meg, amire így már ismerősként jelentkeztek a gyerekek.

   Az ország tizenöt gyülekezetéből voltak jelen gyermektanítók. Mindannyian átlapozhattuk a tavalyi pályázat („A legjobb gyermekbarát gyülekezet") nyertesének, a Lovasberényi Gyülekezetnek az albumát, amely szintén tele volt megvalósított és tervként szereplő ötletekkel, tanulságokkal.

   Megbeszéltük a 2012. november 3-án, Székesfehérváron sorra kerülő Országos Gyermekkonferencia programját, amelyen Claire Sanches, a TED Gyermekosztályának titkára is részt vesz, az ifi ÉS Napok alkalmával. Minden gyermekcsapatot, gyülekezetet szeretettel várunk erre az alkalomra, amelyen részben az egyes gyülekezetek gyermekei adják elő programjaikat - különös tekintettel A nagy küzdelem c. könyvünk egyes részeinek feldolgozására, valamint a találkozás végén egy közös bibliai vetélkedő lesz, jutalmakkal.

   Közös imánk alkalmával különösen Isten kezébe helyeztük gyermekeinket, gyülekezeteinket és az áldozatkész gyermektanítókat. Adja Isten, hogy tovább folytassák munkájukat, és így gyermekeink megmaradjanak a gyülekezetben, mint Jézus hűséges követői.

 

Egerváriné Kökényes Zsuzsa
a Gyermekszolgálatok Osztályának vezetője

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista