2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Fogadd el hálaénekem!”
„Fogadd el hálaénekem!” PDF Nyomtatás E-mail

bababemutato_oroshazan_-_kaczko_adamn_p1000513_-_kv2012. március 17-én felemelő gyermekbemutató részesei lehettünk Orosházán. Örömmel gyűltünk össze, hogy közösen adhassunk hálát egy új jövevény érkezése alkalmából. Kaczkó Ádám és Korim Olga gyermeke csatlakozott gyülekezeti ifjúságunk tagjai sorába, akiknek száma nagy örömünkre, kisebbeket-nagyobbakat beleszámítva, a kis Ádámmal együtt már 30 felett van.

A gyermekbemutatás szolgálatát lelkészünk, Csalami László végezte. Nemcsak a vendégek számára, de számunkra is igen tanulságos volt a gyermekbemutatás történeti áttekintése. Lelkészünk fenséges bibliai példákra utalt: megemlítette a kis Sámuelt, részletesen szólt Jézus bemutatásáról és idézte Ellen G. White gondolatait is.

 A bababemutatás célja a hálaadás, áldáskérés, a szülők és a gyülekezet felelősségének megerősítése.            A gyermek önálló személyiség, akinek fokozatosan ismerheti fel Isten hívását. Életének korai szakaszában még szülei képviselik számára Istent, ők a felelősök gyermekük testi, értelmi, lelki életének alakulásáért, jellemének fejlesztésért. Lelkészünk kiemelte a szülők személyes példaadásának fontosságát. Az ő feladatuk, hogy gyermekük szívébe elültessék az önzetlen segítségnyújtás vágyát. Szó esett a gyülekezeti tagok felelősségéről is. Az ő feladatuk pedig az, hogy tágabb családként egyengessék a jövevény útját, nyújtsanak támaszt a szülőknek, hogy gyermeküket Isten felé vezethessék. Ez a feladat igen felemelő.

Boldogan vállaltuk mi is felkérést: gyülekezeti kórusunk - együtt a kis Ádám édesanyjával és nagymamájával - áhítattal fejezte ki köszönetét Istennek a Fogadd el hálaénekem c. énekkel.

Ezután lelkészünk áldást kért a kisgyermek és családja életére; zárásul felhívta a szülők figyelmét arra, soha ne feledkezzenek meg arról, hogy, a kis Ádám Istentől kapott igazi kincs.

 

S. A.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista