2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hitmélyítő körzeti istentisztelet Baján
Hitmélyítő körzeti istentisztelet Baján PDF Nyomtatás E-mail

baja_-_korzeti_dsc_0355 Március 24-i szombatnapunkon közel száz résztvevővel dicsérhettük az Urat. Izgalommal vártuk közelről és távolabbról érkező testvéreinket.

A boldog egymásra találást szívélyes üdvözlések követték, majd Körmöczy Miklós testvér köszöntésével megkezdődött a szombatiskola. A tanulmány átvétele Gyürüs István testvér vezetésével könnyed stílusban, de lényegre törően, ismereteinket felidézve lélekben épülve zajlott.

A szolgálatok - az alkalomhoz illően - mosolyra fakasztottak bennünket, megmelengették szívünket. A legkisebbek énekszóval, az ifjak prózával, az idősebbek pedig verssel köszöntötték az Urat. Részünk lehetett hangszeres előadásban is és a kiskőrösi kórus jóvoltából egész napunkat hitünk énekei díszítették.

baja_-_korzeti_dsc_0348Az istentisztelet témája - ahogyan az idei év fő gondolatköre is - a nagy küzdelem volt. Előadóink más-más megközelítéssel fedték fel e tárgy részleteit. Ócsai Tamás világunkra, az emberiségre vonatkozóan, Zólyomi Renáta a gyülekezetek szintjén, míg Ősz-Farkas Ernő az egyén szempontjából vizsgálva járta körül a nagy küzdelem eseményeit.

A finom ebédet követően tapasztalatokat hallgathattunk meg, illetve az Úrral szerzett bizonyságainkat osztottuk meg egymással.

Hálásak vagyunk Istennek a nap áldásaiért, e nagy közösséghez való tartozás érzéséért és a reménységért, hogy „annakokáért mi is, kiket a bizonyosságnak ily nagy fellege vesz körül, félretéve minden akadályt és megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk lévő küzdőtért" (Zsid 12:1).

 

Mátyási Anita

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista