2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Újabb előadás-sorozat Baján
Újabb előadás-sorozat Baján PDF Nyomtatás E-mail

baja_-_biro_dsc_0291 Ahogyan azt már honlapunkon (www.adventista.hu/baja) jeleztük, február közepétől szerdánként dr. Makkos Norbert bíró volt a vendégünk. Az öt előadás során a polgári és bibliai igazságszolgáltatásról beszélt.

Hétről hétre szó esett a korrupciómentes igazságszolgáltatásról, a relatív és abszolút igazságról, a kezességről, lelkünk peréről és a kegyelmi eljárásról. Először a ma hatályos jogszabályok, bírói eljárások gyakorlatát mutatta be előadónk. Ezután a figyelmet az Igére irányította, minden tárgyban párhuzamot találva a Bibliával. Az eltérő helyzeteket könnyen érthető példákkal illusztrálta a bírói és bibliai gyakorlatban egyaránt, legtöbbször akár közösen kikeresett igeversekkel alátámasztva azokat.

baja_-_biro_dsc_0293Külön örültünk ennek, mert „laikus" érdeklődők is csatlakoztak sorainkhoz. Aki pedig egyszer eljött, a következőkről sem akart lemaradni. Köszönhető ez Makkos testvér egyéniségéből adódó előadásmódjának, a nyomon követhető, logikusan és következetesen felépített mondanivalónak.

Az elhangzottakat a személyes példák tették elfogadhatóvá és hitelessé. Kereső, kutató gondolatainak sokaságát oldandó vagy fokozandó hatásként az utolsó alkalomra előadónkat lánya és fia is elkísérte. Ők zenével, énekszóval és verssel tették számunkra még emlékezetesebbé a sorozatot.

Azóta is többször beszélgetünk az elhangzottakról, és elménkbe igyekszünk vésni a gyakran idézett bibliaszakaszt: „Hogy véghez vitted ítéletemet és ügyemet: az ítélőszékben ültél, mint igaz bíró" (Zsolt 9:5).

 

Mátyási Anita

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista