2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Munkácsy: Krisztus-trilógia
Munkácsy: Krisztus-trilógia PDF Nyomtatás E-mail

Húsvéti előadás-sorozat Székesfehérváron

Karácsony és húsvét alkalmát ki kell használni, mert ilyenkor sokkal nyitottabbak az emberek. Mi is ezt tettük. Március utolsó hétvégéjén Rajki János egy három alkalmas előadás-sorozatot tartott Székesfehérváron. A téma Munkácsy Krisztus-trilógiája kapcsán a megváltás volt. Az első alkalommal egy áttekintést kapott a hallgatóság az egész megváltási tervről, majd beszélt Pilátus döntéséről és a keresztre feszítésről is. Az előadás különlegessége az volt, hogy egy ismert képzőművészeti alkotással hívta fel a figyelmet, de közben több híres kép is megemlítésre került. Feléledt az emlékeinkben egy-két rajzórán hallott információ, így még közelebb sikerült hozni a témát a vendégekhez. Meglepően sokan voltunk, húsz-harminc vendégnek örülhettünk.

De nem is az volt a legnagyobb tapasztalat, hogy sok vendég érkezett, hiszen tudjuk, a Szentlélek küldi a nyitott szívűeket, hanem, hogy a gyülekezet sokkal nyitottabbnak mutatkozott, mint valaha. A sorozatot megelőzte a tíz nap a felházban beszélgetések, ami, ha nem is oldott meg mindent, de ennek segítségével sokkal közelebb kerültünk egymáshoz, és elindult egy lelkesedésből jövő bibliamunkás program, amihez keddenként képzést kapunk, szombat délutánonként pedig néhányan járnak bibliaórát adni és új jelentkezőket gyűjteni. Ezeknek az előzményeknek és a Szentlélek munkájának köszönhetően a tagok már talán jobban magukénak érzik a missziós programokat, így az érkező vendégekkel is többet beszélgettek, és szívesen ültek le melléjük akár ismeretlenül is. Már több mint fél órája vége volt az előadásnak, amikor az egyik vendég megjegyezte, milyen jó, hogy nem széledünk szét, hanem még mindig ilyen sokan együtt vagyunk és beszélgetünk. Egy másik vendég pedig arról érdeklődött, lesz-e még ilyen program, vagy eljárhatna-e a péntek esti beszélgetésekre, ahol az előadást követő héten máris megjelentek néhányan a látogatók közül.

Megható látvány volt, hogy a Munkácsy-sorozaton több gyülekezeti tag ahelyett, hogy egymás társaságát keresné, egy-egy vendég mellett foglalt helyet. Még persze ezen is van mit javítani, de hiszem, hogy egyre jobb lesz a helyzet, kinyílunk a világ felé és ez által egymáshoz is közelebb kerülünk.

 

Potempski

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista