2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 20 Titanic minden évben
20 Titanic minden évben PDF Nyomtatás E-mail

titanicDohányzás leszokást segítő kurzusvezető képzés, 2012. április 15., Pécel

A Titanic pontosan 100 éve süllyedt el; 1500 ember halálát okozta. Magyarországon minden évben 28 000 ember hal meg bizonyítottan dohányzással összefüggő betegségekben.

A Titanic tragédiája elkerülhető lett volna. A figyelmeztető jelzéseket nem vették észre; amikor tudatosult a veszély, elbagatellizálták; a megoldási kísérlet abból az illúzióból fakadt, hogy ez a hajó nem süllyedhet el (a jéghegy fog széttörni a teljes gőzzel haladó hajó alatt); túl kevés segítő eszköz állt rendelkezésre, ezért csak 700 főt lehetett megmenteni.

20_titanic_minden_evbenA Hetednapi Adventista Egyház tagjai nem dohányoznak, és van egy, az ENSZ által díjazott segítő programja. Hitelesen adhat le figyelmeztető jelzéseket. De mindez semmit nem ér, ha nincs elég mentőcsónak, AKIK ott vannak, ahol segíteni kell. A program olyan önkénteseket képez, akik nem mennek el közömbösen évente 20 süllyedő Titanic mellett Magyarországon. 30 fő vett részt az Egészségügyi Szolgálatok Osztálya által szervezett képzésen, melynek előadói dr. Gáspár Zsolt és dr. Gáspár Róbert voltak.

„Azért jöttem, hogy életük legyen és bővölködjenek" (Jn 10:10).

 

(ESZO - őfe)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista