2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Pesterzsébeten is Jézus lábnyomában jártunk, és az Ő kijelentéseivel folytatjuk
Pesterzsébeten is Jézus lábnyomában jártunk, és az Ő kijelentéseivel folytatjuk PDF Nyomtatás E-mail

img_6027Ez év január 11-től február 22-ig tartottuk a Jézus életének hét kiemelkedő helyszínéről szóló sorozatot. Az előadások a CSILI Művelődési Ház Vízvári termében voltak, melyeket összesen 30 vendég látogatott, akik közül átlagosan 15-20 fő jelent meg.

A sorozat végén megbeszéltük a vendégekkel, hogy a folytatást a Kossuth Lajos utcai gyülekezetünkben szervezzük. Miután a „törzsvendégek" nagyobb része már egy-két alkalommal volt is imaházunkban, ez semmilyen problémát nem jelentett. Tizenöten maradtak azok a vendégek, akikkel Biblia-klub formájában folytatjuk a programot és szinte minden héten mindenki megjelenik. Ők komoly érdeklődők, annak ellenére, hogy még nem döntöttek.

Úgy tapasztaljuk, hogy azok, akik keresztény háttérből jönnek és valamilyen felekezethez tartoznak, ha megértik és el is fogadják az új igazságot, nehezen kockáztatják a változtatást. Éves misszióprogramunkban szerepel egy hosszú hétvége, melyet a vendégek a testvérekkel közösen töltenének el a Balatonlellei Konferenciai Központban. Ezzel a kikapcsolódási lehetőséggel, melyen még közvetlenebb kapcsolat alakulhatna ki, szeretnénk a döntést megkönnyíteni számukra. Két vendégünk az életmódklubról átjött a Biblia-klub alkalmaira, de ezen kívül is van új vendégünk a Jézus7 sorozatról.

Gyülekezetünknek oldalt nyitottunk a facebook-on, melyen közzétesszük a gyülekezet híreit, a reggeli dicséretet, bibliaszövegeket, érdekes és tanulságos képeket, cikkeket, az egyház, a DET, az ADRA és a kiadó híreit.

23970022Januárban meghirdettük az immár hagyományosnak mondható húsvéti gyermekművészeti pályázatot a kerület iskoláiban. Egyik téma címe az alkalomhoz igazodva „Az utolsó vacsora", a másik pedig „Vissza az édeni életmódhoz!" volt. Ez utóbbi témához egy tájékoztatót, illetve gondolatébresztőt írtunk, hogy egyértelmű legyen, mire gondoltunk.

Életvitelünk immár csak nyomokban emlékeztet arra az életmódra, amelyet Isten rendelt a teremtéskor. Táplálékul gyümölcsöt, gabonát és zöldségeket adott, italként tiszta vizet, és áldásunkra szolgál a napfény, a tiszta levegő, a testmozgás, mértékletesség, megfelelő pihenés és hit. Ezeket a legfontosabb alapelveket nagyon szemléletesen jelenítették meg a gyerekek a képeken. Az alkotások kb. 80%-a ebben a témakörben született.

p3270016A kiállítás megnyitóján azonban szóltunk az utolsó vacsora jelentőségéről is. Arról a szolgálatról, amelyet Jézus gyakorolt és rendelt el követőinek. Kiemelve azt, hogy az egymás iránti szeretetünk, megbecsülésünk bizonyítéka szolgálatunk, amit másokért önként, szeretettel végzünk.

Szép, a tartalmat gazdagon kifejező alkotások születtek, jól szerkesztett formákban.

Az elmúlt évben a gyülekezetünk szervezésében megrendezett rajzpályázat nyertesein kívül még plusz hét fő, összesen 13 fő vett részt az SZBT-n 2011-ben. A tábor után, július végén szerveztük meg az első tábori találkozót a tábori élmények felelevenítésére, a szigetszentmiklósi gyerekekkel együtt. Majd kerestünk és találtunk tanulságos keresztény filmeket és havonta egy szombat délután filmklubot szerveztünk. Ezeken az alkalmakon gyermekek és felnőttek egyaránt részt vesznek. A film után beszélgetéssel, születésnapi köszöntővel, bibliai játékokkal telik az idő, amelyen mindenki kötetlenül részt vehet. Az SzBT-s csoportnak is oldalt nyitottunk a facebook-on, hogy még szorosabb kapcsolatot tudjunk tartani és barátságokat ápolni a csoport tagja között. Készítettünk egy, az egyházat bemutató pps-t, melyet a márciusi találkozón levetítettünk, hogy gyermek és felnőtt vendégeink megismerjék egyházunk történetét és mai életét, valamint azokat a szolgálatokat, melyeket másokért végzünk.

p3270018Az életmódklub alkalmait Stresszkontroll szemináriummal folytatjuk. Ebben az évben április első hetében kezdtük meg a foglalkozásokat, melyekre meghívtuk a Családsegítő Szolgálat munkatársait: családgondozókat, szociális munkásokat, akik örömmel vették a lehetőséget. Bár itt hivatalos kreditpontokat nem kapnak, de elkötelezettek a segítségnyújtással terén, és szívesen képezik magukat. Részben ők maguk is érintettek, és segítséget nyújt számukra a stresszhelyzetek kezelésében az itt szerzett ismeret.

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista