2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Nagy küzdelem – Reménység – A megoldás
Nagy küzdelem – Reménység – A megoldás PDF Nyomtatás E-mail

a_nagy_kuzdelem_2 A Nagy Küzdelem Program egy egyedülálló kezdeményezés, melynek célja, hogy az Isten végső megoldásáról szóló reménységet eljuttassuk E. G. White: Nagy küzdelem c. könyve segítségével minden otthonba. A Hetednapi Adventista Egyházban minden divízió, minden unió és egyházterület terveket készít, hogy bekapcsolódjon a programba a maga területén.

Az egyház különböző szolgálatai, osztályai és intézményei részt vesznek, hogy segítsék a kezdeményezés megvalósítását. Most arra hívjuk gyülekezeteinket és minden egyes testvérünket, hogy kapcsolódjanak be a kezdeményezésbe.

Nekünk adventistáknak a „nagy küzdelem" kifejezés nagyon kedves, hiszen ez a szemlélet meghatározza a Biblia- és próféciaértelmezésünket. Látásunk szerint a nagy küzdelem gondolata végighúzódik az egész Szentíráson. Különösen az idősebb generációk azok, akik lelkesen olvasták, olvassák E. G. White nagyszerű könyvét.

Egy olyan világban élünk, amikor a gazdasági élet kihívásai, a politikai életben bekövetkező bizonytalanságok és változások és a természet világában tapasztalható események félelemmel, sokszor rettegéssel töltenek el milliókat világszerte. Az emberek reménytelenségben és kétségbeesésben élik mindennapjaikat a jövőt illetően. A lehetséges jövő kutatásával foglalkozó tudósok nem tudnak egyetérteni azokban az eseményekben, amelyek világunkra következhetnek.

Egy ilyen bizonytalanságban és reménytelenségben hatalmas erőt jelent az a tudat, hogy a Szentírás és a történelem alapján ismerhetjük a világra szóló dráma eseményeit.

Felvetődik, hogy miért éppen a Nagy küzdelem c. könyv lett kiválasztva. A válasz: mert ez a könyv mutatja be Isten szeretetét és végső győzelmét a jó és gonosz küzdelmében. A könyv üzenete életet átformáló hatással lehet a 21. századi olvasók életére is.

Ennek keretében az a célunk, hogy minél több emberhez - minden otthonba - eljusson a reménység valódi üzenete, hogy Isten kegyelmét, végső megoldását megismerve életüket Krisztussal éljék.

Első pillanatra hatalmasnak, sőt kivitelezhetetlennek tűnik az a feladat, hogy minden otthonba eljusson a reménység üzenete. Ahhoz azonban, hogy valami változás történjen, először el kell indulni.

A következőkben szeretnénk felvázolni azt a tervet, amelyet az Unióbizottság a Generál Konferencia és a Transzeurópai Divízió terveivel összhangban elfogadott.

A LÁTÁS - A Nagy Reménység Projekt összefogja a tagokat és lelkipásztorokat a bizonyságtevés érdekében, hogy Jézus Krisztus tanítványaivá legyenek az emberek.

A CÉL - A kezdeményezés célja, hogy eljusson  a reménység minden otthonba ma és a jövőben.

A programnak tehát nem az a célja, hogy kiosszuk a könyvnek minél több példányát. Nem az a célunk, hogy elmondhassuk, elvégeztük a munkát, mert az emberek kezébe adtunk egy könyvet. A hatalmas kihívás az, hogy az emberek érdeklődését felkeltsük Isten szeretete iránt, reménységet ébresszünk és Krisztus melletti döntéshez vezessük őket.

A TERV - A terv az, hogy tömegesen eljuttassunk nem adventista családoknak, barátoknak, szomszédoknak és munkatársaknak olyan kiadványokat, amelyek mai nyelven fogalmazzák meg a világban található kihívást abból a célból, hogy kapcsolat épüljön ki.

Ennek keretében kiadásra kerül egy színes, több mint 60 oldalas magazin, amely bemutatja azokat a hiábavaló próbálkozásokat, amelyeket a mai emberek tesznek jövőjük biztosítása érdekében. Bemutatja a emberiségért a történelemben és mában is munkálkodó Istent, valamint azt a MEGOLDÁST, amit Isten felkínál minden ember számára. Ez a magazin érthető módon, mai nyelven fogalmazza meg mindezt, felkeltve az érdeklődést a Nagy küzdelem c. könyv tanulmányozására.

A magazinban lesznek felhívások, hogy látogassák meg a projekt honlapját, jelentkezzenek a Biblia Levelező Iskola különböző tanfolyamaira, küldjék el kérésüket, hogy szeretnék megkapni a Nagy küzdelem című könyvet, tegyék fel kérdéseiket, lépjenek személyes kapcsolatba gyülekezeteinkkel, testvéreinkkel.

Ott, ahol érdeklődés mutatkozik, Jézus tanításai kerülnek bemutatásra „Az öröm megtapasztalása" (Experiencing the Joy) című könyv segítségével. Végül pedig arra kapnak felhívást, hogy kövessék Jézust és döntsenek mellette a keresztség által.

Ez a program tehát nem csupán a könyv „kiosztásáról" vagy „terítéséről" szól, hanem arról, hogy segítsük embertársainkat, hogy a valódi megoldást megismerjék és elkötelezzék magukat Krisztus mellett.

A program keretében a Magyar Unió anyagi forrásokkal is támogatja a különböző kiadványok, könyvek megjelenését, melyeket az Advent Kiadón keresztül lehet majd megvásárolni. Terveink szerint a színes magazin 100 Ft körüli áron, míg a Nagy küzdelem c. könyv 300-400 Ft körüli áron vásárolható majd meg abból a célból, hogy ajándékba adjuk ismerőseinknek, barátainknak. Emellett könyvjelzők és egyéb figyelemfelkeltő anyagok is kerülnek kiadásra.

 

Mit tehetsz?

  • Először is olvasd el a könyvet! Ha szeretnénk ajánlani másoknak, először nekünk kell megismernünk. Ha már korábban olvastad, olvasd el újra! 
  • Építs személyes kapcsolatokat nem adventista szomszédokkal, családtagokkal, munkatársakkal, iskolatársakkal!
  • Mutasd be a Jézus megoldását kínáló magazint!
  • Ha érdeklődés mutatkozik, ajánld fel a Nagy küzdelem c. könyvet!
  • Hívd meg Jézus követésére és lelki növekedésre!

A Magyar Unió arra hívja az egyházterületeket, gyülekezeteket, minden egyes gyülekezeti tagot, hogy kapcsolódjanak be a programba. Vegyünk részt mind az előkészítő programokban, mind a kivitelezésben! Arra hívjuk az egyház támogató szolgálatait, az alapítványokat, egyesületeket, hogy erőfeszítéseikkel, befolyásukkal, forrásaikkal támogassák a kezdeményezést.

Terveink szerint az idei évet az előkészületekre szeretnénk felhasználni (magunk felkészülése, kapcsolatok építése, plakátok, szóróanyagok, internetes honlap elkészítése stb.), majd a 2013-as évben a program elindítása.

Hatalmas erő van abban, ha Isten népe együtt tud munkálkodni. Fogjunk össze, hogy Isten megoldása, a reménység üzenete Magyarország minden otthonába eljuthasson!

Isten kegyelméért, vezetéséért imádkozzunk és higgyünk abban, hogy ez a kezdeményezés nagyobb érdeklődést kelt a Biblia tanulmányozása, Krisztus követése és az Istennel való kapcsolat keresése, elmélyülése iránt. Hiszem azt, hogy Isten ezen a programon keresztül a mi életünket is megáldja, és sokak számára reménységet és megoldást ad.

 

Ócsai Tamás
unióelnök

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista