2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow HÚSVÉTI SÉTA Nyíregyházán
HÚSVÉTI SÉTA Nyíregyházán PDF Nyomtatás E-mail

husveti_seta_dsc_02102012. április 8-án Nyíregyháza belvárosában egy nagyszabású program megrendezésére került sor. Interaktív sátrakkal, korhű jelmezekkel, egészségügyi mérésekkel, mászófallal, ajándékokkal és élő állatokkal vártuk a járókelőket.

A Transzeurópai Divízió Ifjúsági Osztálya által meghirdetett pályázatra az ország egész területéről érkeztek tervek. A nyírségi régió lelkes, fiatal csapata egy különleges ötlettel állt elő: „Húsvét vasárnapjára szervezzünk egy programot Nyíregyháza belvárosában, melynek célja Jézus életének interaktív bemutatása lenne a város lakói felé!" A programot szórólapokkal, plakátokkal és rádiós reklámmal is meghirdettük. Jézus életének hét jelenete hét sátorban került megrendezésre, és az odalátogatókat egy Útikönyvecske segítette az eligazodásban. Minden sátornál kaphattak egy pecsétet. A hét összegyűjtött pecsétet az út végén különböző ajándékokra válthatták be.

husveti_seta_dsc_0320Az első sátor Betlehembe vezette el a járókelőket. Jézus egyszerű helyen, egyszerű emberek között született - magyarázta a vendégeknek a napkeleti bölcs. Ezt az érzést szalmabálákkal, kecskékkel és egy báránnyal igyekeztünk érzékeltetni.

A második sátornál azt a történetet mondta el János tanítvány, amelyben Jézus megvendégelte a sokaságot. Pogácsával, szárított hallal és meleg teával próbálták a tanítványok ezt feleleveníteni. Jézus figyel fizikai szükségleteinkre.

A harmadik sátor keltette fel leginkább az érdeklődést. Jézusnak fontos, hogy minden ember egészséges legyen, ezért aki betért az Ispotályba, az meghallgathatta a vak Bartimeus tapasztalatát, és sok mindent megtudhatott a jelenlegi egészségügyi állapotáról is. A mérések után egy adventista orvos látta el a vendégeket jó tanácsokkal. A sátorban jelen volt egy adventista mentőtiszt is, aki az újraélesztést mutatta be az érdeklődőknek (lásd a fotót a következő oldalon).

husveti_seta_dsc_0225Lelki beszélgetésekre kerülhetett sor a Nikodémus sátornál, ahol azt az üzenetet igyekeztük közvetíteni, hogy Jézus figyel minden lelki rezdülésünkre. Aki ide betért, az elbeszélgethetett problémáiról, megoszthatta nehézségeit, de akár örömeit is. Közösen imádkozhattak, és megtapasztalhatták a feltétel nélküli segítségnyújtást.

A húsvét alapvető témája: Krisztus halála. Pilátus palotájában mindenki rádöbbenhetett arra, hogy a Megváltót igazságtalanul ítélték el.

Mivel a sokaság úgy döntött, hogy Jézusnak meg kell halnia, a járókelőknek tovább kellett menniük a Golgotára (a hatodik sátor), ahol Mária Magdolna mondta el Jézus halálának lényegét. Mindezt a háttérben egy filmrészlet néma jelenetei tették érzékletesebbé. Ez, az utolsó előtti sátor sokak arcára könnyet csalt. Megható volt látni, milyen sokat szenvedett értünk, bűnös emberekért.

husveti_seta_dsc_0253Az utolsó sátornál, az üres sírnál egy fehérruhás angyal közvetítette azt az üzenetet, amely minden emberhez el kell, hogy jusson: Jézus ma is él!

Aki mindegyik sátrat végiglátogatta, az falra mászhatott, fizikailag (egy mászófalon), vagy akár lelkileg (egy kérdőív kitöltésével), és siker esetén különböző ajándékokat kaphatott.

Bízunk abban, hogy azt a körülbelül 170 embert, akik végigcsinálták ezt a programot a jeleneteken és az ajándékokon keresztül meg tudtuk érinteni, és ha egy kicsit is, de elgondolkodtak azon, hogy van egy személy, aki meghalt értünk, szeret bennünket, és ma is él.

husveti_seta_dsc_0204-2Köszönettel tartozunk a résztvevőknek: annak a 8 gyülekezetből (Hajdúhadházi, Nyírbogdányi, Nyíregyházi, Nyírmeggyesi, Nyírpazonyi, Nyírturai, Miskolci és Debreceni) érkezett 40 embernek, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a program. Ők voltak azok, akik jelmezbe bújva megjelenítették a régmúlt eseményeit. És támogatóinknak: az Ifjúsági Osztálynak; a Nagykállói, Nyírbogdányi, Nyíregyházi, Nyírpazonyi, Nyírturai és a Nemesvámosi Gyülekezetnek; illetve az Országos Mentőtiszti Szolgálatnak.

 

A Szabolcs Online-on megjelent cikk, fotók és videók elérhetősége: http://www.szon.hu/husveti-seta-nyiregyhazan/1951858

 

Dr.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista