2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Olimpia a testnek, olimpia a léleknek
Olimpia a testnek, olimpia a léleknek PDF Nyomtatás E-mail

olimpia_a_testnek_es_a_leleknek_1 „Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán  futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek. ... Mindaz pedig, aki versenyen vesz részt, mindenben megtartóztatja önmagát; azok ugyan, hogy mulandó díjat kapjanak, mi pedig, hogy maradandót. Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra; úgy bokszolok, mint aki nem a levegőt üti. Hanem inkább kiütéssel legyőzöm testemet, és rabszolgámmá teszem, hogy míg másoknak prédikálok, valamilyen módon nehogy diszkvalifikálttá váljak" (1Kor 9:24-27).

A mostanra már szokássá vált regionális ifjúsági találkozók között április 21-én sorra került az év második budapesti alkalma, azaz köznyelven csak ennyi: BP-RIT. A nap a missziókonferencia ifi altáborának beharangozójaképpen az olimpia hangulatában telt.

olimpia_a_testnek_es_a_leleknek_2b A szervezők a már jól megszokott budapesti helyszín helyett Pécelen fogadták az „olimpikonokat". És bár a helyszín nem Budapest szívében helyezkedik el, mégis hatalmas látogatottságra tettünk szert. Az imaterem és a folyosó is megtelt, több mint 100 fiatal szerzett olimpiai kvótát, mellyel jogosulttá vált a versenyen való részvételre. A nagy érdeklődés valószínűleg nem volt másnak köszönhető, mint az előadónknak. A versenyen való eligazításban ugyanis Ősz-Farkas Ernő adott útmutatást.

Pál szavai alapján az olimpiai logó 5 karikájának jelentését tanulhattuk meg, melyek a következők voltak:

1.     Győzelem (győz, aki a pályán marad - a győzelem tudatával indulni)
2.     Felkészülés (KO a testnek)
3.     Edző (Ő mondja meg, hogy mi a jó)
4.     Díj - Jutalom (Motivál? Megéri?)
5.     Kitartás (A cél világos: pályán maradni)

olimpia_a_testnek_es_a_leleknek_3Minden karika jelentését egy-egy sportoló életével szemléltettük. Így megszólalt Gáll Szabolcs a testvére, Gáll Csaba nevében, aki versenyszerűen vív, Henter Barna lelkész, aki versenyszerűen kenuzott, felesége Enikő, aki kézilabdázott, és „meghívtunk" híres élsportolókat is (Csollány Szilvesztert, Benedek Tibort és Cseh Lászlót). Érdekes és elgondolkodtató volt látni és érezni a párhuzamot a sportolói élet, a küzdelmek és lelki életünk, a célunk között.

Délután egy kis gyakorlati feladat várt az olimpikonokra. 5 csapatot alkotva 5 állomást kellett végigjárniuk, ahol a karikák 1-1 jelentésével kapcsolatban várta őket feladat. Szükség volt gyorsaságra, csapatmunkára és bibliaismeretre a feladatok megoldásához. Ezúton is gratulálunk a legtöbb pontot szerzett csapatnak! De hogy senki se menjen haza üres kézzel, és hogy tényleg mindenki győztesként távozhasson, az egyik állomáson készített babérajándékát mindenki odaadhatta valakinek. Így igazán boldog és lelkes arcokat láthattunk a nap lezárásakor.

Köszönjük Ősz-Farkas Ernőnek az üzenetet, a Péceli Gyülekezetnek a sok segítséget, a zenészeknek a lelkesítést és minden segítőnek, aki hozzátett a BP-RIT olimpia sikeréhez! (Ráadás: Az ebéd sem múlhatott el - a sok finomság mellett - egy ötkarikás desszert nélkül! Hm... J)

 

Baktai Melinda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista