2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Börtönmisszió
Börtönmisszió PDF Nyomtatás E-mail

2012. április 4-én a Kozma utcai Fegyház és börtön kápolnájában húsvéti ünnepélyt tartott az adventista misszió.

Szilvási József lelkész testvér szólta Isten Igéjét a bűnbocsánat lehetőségéről és ajándékáról, amit egyedül Jézusban nyerhetünk el. Simon Márk és társai énekegyüttese tette színesebbé a szolgálatot. A műsor végén néhány elítélt elkérte az énekek kottáját, szövegét, mert nagyon tetszett nekik. Különösen a záró ének, a „Homokba írva", amely többeket meghatott és elgondolkodtatott.

Az ünnepélyen közösen elénekeltük a „Ne félj, mert megváltottalak..." című éneket azokkal a tanulófiúkkal, akik rendszeresen járnak a missziós foglalkozásra, és hétről hétre tanuljuk velük a szombatiskolát. Már heteken át készültünk erre az alkalomra, és Zolyomi Endre testvér segítségével most együtt szolgáltunk a fogvatartottakkal. A műsor végén sok süteményt, gyümölcsöt és könyvajándékot osztottunk ki nekik, amit nagy örömmel fogadtak.

Istennek legyen hála, hogy elvihetjük az evangéliumot a börtönbe is, ahol tapasztalhatjuk, hogy vannak komoly érdeklődők, tanulók, akik elmondásuk szerint nagyon várják Jézus eljövetelét és készülnek arra, hogy találkozzanak vele, aki szeretetével rabul ejtette őket.

A következő szép tapasztalatunk nemrég történt. Egy testvérnő a lányával egy könyvajándékot küldött a börtönbe Stohl Andrásnak, aki márciusig ott töltötte börtönbüntetését. A Nagy küzdelem könyv került becsomagolásra, mint a misszió ajándéka. De sajnos az ottani körülmények ezt nem tették lehetővé, és még az osztályvezető sem engedte átadni. Éreztük, hogy az ördög meg akarja akadályozni ezt a lehetőséget és meghiúsítja ezt a missziós szándékot. Így a könyv a tanulófiúké lett, akik egymás között továbbadják és elolvassák.

Akik a könyvet küldték, még biztattak, hogy próbáljam meg még egy utolsó kísérlettel valahogy eljuttatni a címzetthez. Már nem igazán éreztem erre különösebb lelkesedést, de az Úrra bíztam az ügyet. Isten csodálatosan alakította a körülményeket, és bár a börtönön kívül, de sikerült találkozni Ruttner György ügyvéddel, akivel nemcsak elküldtem a könyvet Stohl Andrásnak, hanem ő is kapott egyet, amit nagy örömmel fogadott. Így végül három Nagy küzdelem könyvet ajándékoztunk el, Isten áldása megsokszorozódott, éreztük, hogy Ő jelen van és munkálkodik általunk. Számára egyaránt fontosak az egyszerű sorból jött emberek, vagy akár azok, akik a világ előtt híresek lettek. Mi is igyekszünk nem különbséget tenni közöttük; egy a fontos, akik „éhezik és szomjúhozzák az igazságot, azok megtalálják az élet vizét."

Még külön szeretném kiemelni Szabó Gáborné testvérnő, Marika szolgálatát, aki önállóan, évek óta végzi a börtönmissziós tevékenységét, és sok tékozló fiút vezetett az Úrhoz hűséges és odaadó munkájával.

Kérünk, emlékezzetek meg rólunk szolgálatunkban, ahol bár sok a kihívás és vannak kellemetlen helyzetek, de megtapasztaljuk az Úr erejét és vezetését. Köszönjük az imatámogatást, és bízunk abban, hogy az elvetett mag kikel, és igazán Isten országában fogjuk látni ennek gyümölcsét.

 

Utasi Emese

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista