2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 80 éves jubileum és felszentelés lelkészi szolgálatra
80 éves jubileum és felszentelés lelkészi szolgálatra PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

a_szegedi_gyulekezet_80-dik_jubileuma_es_lelkeszszenteles_dsc_0059 2012. május 5-én gyülekezetünk megalakulásának 80. évfordulóját ünnepeltük Szegeden. Kovács László lelkész testvérünktől részletes történeti áttekintést kaptunk a Szegedi Adventista Gyülekezet életének jelentősebb eseményeiről, az 1931-es megalakulástól egészen napjainkig (lásd a részletes krónikát). Tolmácsolta számunkra korábbi szolgálattevők (Erdélyi László, Szilasi Zoltán...) üdvözletét is.

Ócsai Tamás unióelnök testvér a 90. zsoltár gondolatai alapján szolgált Isten Igéjéből: „Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk" (12. vers). A bölcs szív mindenért hálát tud adni - a jóért, a rosszért egyaránt. Hangsúlyozta, hogy fontos a helyes visszaemlékezés a múltra, hogy a jót vigyük tovább, azt tartsuk meg, a kudarcokból, nehézségekből pedig tanuljunk, hogy ne ismétlődhessenek meg újra. Fontos, hogy az örökkévalóságra alkossunk maradandót, élő kövekből építsük Isten házát. Amikor visszatekintünk, legyünk hálásak az Úrnak, hogy tenyerén hordozta közösségünket, elhalmozott minden jóval, bőségesen árasztotta ránk áldásait, óvó kegyelmét. Istenben egy gyülekezetnek nemcsak múltja, hanem jövője is van.

A napot még ünnepélyesebbé tette, hogy délután megtörtént Mihalec Gábor testvérünk lelkészi felszentelése is. Gábort már régóta sokrétű személyes kötődés fűzi a Szegedi Gyülekezethez. Családja közelsége, számos szolgálata mellett, itt keresztelkedett és itt kötött házasságot is... A terület elnöke, Hegyes-Horváth Géza Ézsaiás 40:3-5 verseivel arra hívta fel figyelmünket a lelkészi szolgálattal kapcsolatban, hogy a lelkész fő feladata, hogy embereket vezessen Jézushoz, és munkája által mindaz, ami egyenetlen, váljon egyenessé. A lelkészt Jézus munkatársnak hívta el, Isten megbízottjának lenni pedig előjog és felelősség.

Gábort a Sándorfalvi, Csongrádi Gyülekezeteket képviselő testvérek mellett Forgó Miklós sándorfalvi plébános is köszöntötte. A szegedi testvérek nevében ezúton is Isten vezetését és gazdag áldását kívánjuk Gábor lelkészi szolgálatára!

 

Sz. J.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista