2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „…ezek között pedig legnagyobb a szeretet”
„…ezek között pedig legnagyobb a szeretet” PDF Nyomtatás E-mail

Egy feledhetetlen anyák napja

oroshaza_-_anyak_napjaAz utóbbi hetekben gyülekezetünkben szombatról szombatra emlékezetes események történtek, így Tóth Sándor uniótitkár és Várhelyi Zoltán, a Tiszavidéki Egyházterület titkárának látogatása május 5-én, majd Regionális Ifjúsági Nap szervezése Kalocsai Tamás vezetésével május 12-én. Ezért történhetett meg, hogy az anyák napi rendezvény időpontja kissé eltolódott, 2012. május 19-én került megrendezésre.

A csodálatos eseményre érdemes volt várni. Gyermekeink, fiataljaink, ahogy az előző heti Regionális Ifjúsági Napon, ezen alkalommal is igen emlékezetesen szolgáltak, ekkor már az idősebb gyülekezeti tagjainkkal együtt. A program összeállítása, a gyermekek betanítása Rajki Éva vezetésével történt. Segítséget nyújtottak még Tóth Zsigmondné Etuka néni, dr. Szemenyei Gabriella és Pörneki Attila. Ügyes szerkesztésben, tudatos felépítésben felejthetetlen verssorok, ének- és zeneszámok hangzottak fel, melyekből elénk tárult, mi mindent köszönhetünk édesanyánknak. Szó esett a nagymamák, az édesanyák áldozatkészségéről. A központi üzenet az volt, hogy mindenen túl az édesanya akkor teszi a legtöbbet gyermekéért, amikor azt Istenhez vezeti.

A szolgálatok után Csonka Zoltán testvérünk prédikált, ő szólította meg az édesanyákat. Listát sorolt fel arra vonatkozóan, mi mindent tesz egy édesanya. Legfontosabbként azt emelte ki, hogy az édesanya az a személy, aki gyermeke érdekében mindig készenlétben áll. Ahogyan az Úr segítségünkre siet azonnal, ha szükségben vagyunk, ugyanúgy áll az édesanya a nap minden percében gyermeke rendelkezésére. Vajon az édesanyák kitől kapják ehhez az erőt? És mi a titka az édesanyák kifogyhatatlan energiájának? A titok maga Isten, aki a szeretet és aki szeretetét az édesanyák szívébe plántálta. Így lehetséges, hogy az édesanyák is feltétel nélkül tudnak szeretni. Gyermekeik hibáit alázattal teli szeretettel, százszor és ezerszer megbocsátják és mindannyiszor szeretettel fordulnak gyermekeik felé.

Hogy a gyermek Isten ajándéka, közismert tény - szögezte le a prédikátor. De hangsúlyozni kell azt is, hogy az a szülő, aki túllát gyermeke hibáin s e hibák ellenére mégis odaadóan fordul gyermeke felé, az ilyen szülő is ajándék. Mindenki számára köztudott, hogy a szülő a gyermek számára magát Istent jelenti. Mindannyian tudjuk, egy kisgyermek feltétel nélküli, őszinte bizalommal fordul édesanyjához. Igen, egy édesanyán végtelenül hatalmas felelősség nyugszik!

A prédikátor zárásul a Korinthusbeliekhez írott első levél 13. fejezetét idézte. Kaotikussá váló világunkban, amikor a szeretet kezd meghidegülni, az édesanyák képviselik a legfontosabb és legnélkülözhetetlenebb értéket, a szeretetet - „Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet."

A prédikáció elhangzása után a gyermekek, fiatalok és idősek egy szál szegfű kíséretében köszönték meg szimbolikusan a sok-sok áldozatot, melyet az édesanyáik értük hoztak. Akik részesei voltak ennek az ünnepélynek, úgy tartják, ez az utóbbi idők egyik legemlékezetesebb anyák napi rendezvénye volt.

 

S. A.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista