2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyermeknap Gyömrőn
Gyermeknap Gyömrőn PDF Nyomtatás E-mail

gyermeknap_gyomron_-_2012_-_agyagozasA jó idő beköszöntével Gyömrőn a gyermeknap lassan olyan hagyománnyá válik, mint télen az ADRA-karácsony vagy tavasszal az anyák napja. Május 20-án kora reggel többen lázas asztal- és padpakolásba, majd krumplipucolásba kezdtünk, előkészítendő a napot. Nem hiába. Kezdés előtt már félórával gyülekezni kezdtek a gyerekek és hozzáláttak a kézművességhez: papír szélforgókat készítettek, aztán 10 órakor hivatalosan is megkezdődött a program egy ismerkedős játékkal, majd egy érzékletes gyermektörténet következett, ami a felnőttek számára is tartogatott tanulságot. (A „gyermektörténeteket" hallgatva mindig azt állapítom meg, hogy azok a felnőtteknek is nagyon hasznosak: alapigazságokat fogalmaznak meg egyszerűen és tömören. Az „egy bántás - egy szög"-módszerrel valószínűleg egy életre megtanulta a történet főszereplője, hogy ne bántson meg másokat. Mert bár a szögeket ugyan ki lehet húzni a kerítéslécből - bocsánatot lehet kérni -, de a szögek, vagyis a bántás helye megmarad. Szerencsések vagyunk, hogy gyülekezetünk tagja Bátoriné Gy. Molnár Ildikó, aki profi gyermektanító, régi „palántás".)

Hangszerbemutató volt a következő program, a sokoldalú Marton István Ödön testvérünk vezetésével. Billentyűs, fúvós, vonós és pengetős hangszereket egyaránt bemutatott az érdeklődőknek, akik ki is próbálhatták, amelyiket akarták.

A kézműves program délelőtt és délután is folyt. Ötféle kézműves lehetőség várta a gyerekeket: gyöngyfűzés, szélforgókészítés, fafaragás, agyagozás és papírpillangó-készítés. Talán ez volt a legsikeresebb program, sokan többfélét is kipróbáltak. A másik hasonlóan népszerű program a sportolási lehetőség volt: fociztak, pingpongoztak, labdáztak többen, akár váltogatva a kézműveskedéssel. Kézműves vezetőnk Novák Nagy Irén, sok kézműves technika ismerője, a játszóház nélkülözhetetlen kézművestanára.

Ebéd előtt három csapatban sorversenyt játszottak a gyerekek, nem is kellett senkit sem biztatni az evésre. Jóízűen fogyasztottuk a szorgalmas testvérnők készítette bográcsos paprikás krumplit, hamisítatlan bográcsos bukéval. A sorverseny eredményhirdetésével, jutalmazással, és igény szerint kézműves foglalkozással és sportolással folytatódott a nap, amíg kezdtek szállingózni a szülők a gyerekekért. Eredetileg őket is hívtuk közös ebédre és együttlétre, de nem maradtak. Annak viszont örülünk, hogy egy tartalmas, jó hangulatú, hosszabb programmal tudtuk lezárni a játszóház idei „tanévét". Huszonöt gyermek volt a vendégünk, akik - úgy láttuk - feloldódtak és jól érezték magukat nálunk.

Köszönjük Istennek a lehetőséget, hogy egész évben tarthattuk a Játszóházat, ahol taníthattuk a gyerekeket Isten szeretetére. Szeptemberben folytatjuk!

 

Gyarmati Gyöngyi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista