2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jubileumi ünnepély Bucsán
Jubileumi ünnepély Bucsán PDF Nyomtatás E-mail

jubileumi_unnepely_bucsan_dscf23052012. február 25-én a Hetednapi Adventista Egyház Bucsai Gyülekezetében hálaadó istentiszteletre gyűltünk össze abból az alkalomból, hogy településünkön hatvan éve szerveződött meg közösségünk.

A parasztházból közel húsz éve kialakított kis imaház ezen a napon zsúfolásig megtelt. A helyi gyülekezet tagjai mellett eljöttek testvéreink Tiszafüredről, Kunmadarasról, Szolnokról, valamint korábbi, messze költözött bucsai gyülekezeti tagok is érkeztek a megemlékezésre. Testvéreink hozzátartozói, és barátaink is a faluból sokan együtt ünnepeltek velünk ezen a szombaton.

A délelőtti istentiszteleten Ócsai Tamás unióelnök testvérünk hirdette Isten üzenetét a 90. zsoltár 12., 16., és 17. verse alapján, amelyben többek között felhívta figyelmünket a helyes emlékezés fontosságára. A délutáni órában Hegyes-Horváth Géza, a Tiszavidéki Egyházterület elnöke prédikált, melynek fő gondolataként elhangzott, hogy legyen ennek az imaháznak az a neve, hogy „ott lakik az Úr”.  

A gyülekezet korábbi lelkipásztorai közül Sztán János személyesen köszöntötte az összegyűlteket, illetve édesapja „nevében”, Ócsai József. Többen pedig, akik a távolság, egészségi állapot vagy szolgálati elfoglaltság miatt nem tudtak eljönni, levélben üdvözölték az ünneplő gyülekezetet. Így felolvastuk Ócsai Sándor, Erdélyi László, Pásztor Ottó és Milei Sándor testvérek leveleit, illetve átadtuk Szőllősi Béla, Csizmadia Róbert, Tokics Imre és Rajki Zoltán szóbeli köszöntését is.

A délelőtti istentiszteleten felelevenítettük a gyülekezet napjainkig vezető útját nagy vonalakban, a háború előtti kezdetektől a gyülekezetalapításon keresztül egészen máig.

Ezen a szombaton sokan dicsértük Istent ének-, zene- és költemény szolgálatokkal. Külön öröm volt számunkra, hogy egy nagyszerű, fiatalokból álló kórus, a Rushing Water szintén elfogadta meghívásunkat erre az alkalomra és az ének szárnyán közelebb vitt bennünket az Úr üzenetének megértéséhez.

Volt, aki azt mondta a prédikációk és az énekek meghallgatása után: „Úgy éreztem, mintha itt lenne a mennyország!” Más pedig így nyilatkozott: „Bárcsak most jönne el Jézus érettünk!” Kívülállók is elismeréssel adóztak a gyülekezetnek az istentiszteletek színvonaláért – beleértve az igehirdetéseket és a szolgálatokat is – és a gyülekezet részéről megnyilvánult lelkes szervezésért, bőséges vendéglátásért.

A községi könyvtár munkatársa videóra rögzítette az ünnepélyt, a januári Biblia Vándorkiállítás megnyitójához és előadásaihoz hasonlóan. Bár a gyülekezet létszáma jelenleg csökken és tagjai többnyire az idősebb korosztályból kerülnek ki, mégis bízunk abban, hogy az április közepén a könyvtárban folytatódó evangelizációk, bibliakörök és a község lakóiért végzett egyéb tevékenységek eredményeként az adventista imaház az a hely lesz mind több helybeli szemében, ahol „ott lakik az Úr”!

 

Zagyva László és Simon Csaba

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista